Gå til innhold

Diverse om DVD brenning.


Inbreak

Anbefalte innlegg

Har vurdert ei stund på å kjøpe meg ein billig DVD-brennar inntil duallayer DVD kjem på markedet. Sjølv om det kjem fram mot sommaren er det vel en fordel å vente ei stund med det sidan brennehastighet er berre 2.4 då. Er vel en fordel å vente til plater og brennarar har vore på markedet ei stund og med tanke på barndomssjukdomar.

 

 

Eg har hatt ein Lite-On 24x CD-brennar lenge og er veldig fornøgd med den. Derfor har eg lurt litt på ein billig Lite-On LDW-401S til 995. Eg har lest både ris og ros om denne på diverse forum, men endar vel opp med ein slik. Blir uansett bytta ut med duallayer seinare, så gidd ikkje kaste vekk meir pengar enn nødvendig. =) Vurderte Nec ND-1300 og, men denne har fått minst like varierande ris og ros på forumet, så trur eg kjøper den billigaste.

 

 

Såg og det skal vere mulig å oppgradere Lite-On brennaren til å støtte både + og -. Noken som har erfaring med dette, og eventuelt link?

 

 

Bortsett frå det eg har lest på forum om DVD brenning har eg ingen erfaring med det. Kan noken kort forklare fordelar og ulemper med + og - ? Kva bør ein bruke til kva type media. (PC spel, film, og PS2 spel.)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

jeg har selv vært på elkjøp og kjøpt LiteOn LDW-401S til kr 995,-

De platene som jeg har brent, har fungert som de skal.

Den brenner DVD+R/W, CD-R/W plater uten problemer, spesielt CD-R/W plater brenner den raskt, dessuten brenner den DVD-RW 4x sertifiserte plater i nettopp 4x.

En får mye igjen for pengene ved å invistere i en slik en.

 

Når det gjelder oppgradering av LDW-401S til LDW-411S, så er vel det ulovlig og de nettsidene som hadde guider for hvordan en gjør det, er fjernet så vidt jeg vet.

Ikke regn med at noen her på forumet vil hjelpe deg med å skaffe informasjon om hvordan en konverterer LDW-401S til LDW-411S i denne diskusjonen, dersom det ikke er noen som sender deg en pm da.

 

Traxdata DVD-R 4x (RiTEK) og Traxdata DVD+R 4x (RICOH) kjøpt hos Clas Ohlson der DVD+R platene er de beste av de 2.

 

TDK DVD-R 1-4x (Taiyo Yuden) kjøpt hos Expert er de beste platene jeg har fått tak i, men DYRE!!!

 

That's Write DVD+R 4x (RICOH) kjøpt hos komplett/datakjeden har som OC-Freak har sagt i et annet innlegg, det beste pris/kvalitet forholdet så langt.

Endret av skol
Lenke til kommentar

Barnesykdommene er vel for det meste luket ut nå, rent bortsett fra halvhjernene som prøver å prakke sjitplater på oss.

 

En dvdbrenner til 1000 spenn er ikke å forakte (min NEC 1100a kostet 1700, me thinks), men -plater er fortsatt billigst, så en multiformatbrenner kan være en fordel.

 

Personlig bryr jeg meg ikke, for spillerene mine tar bare +R.

 

Dualformatbrennere og media kommer sannsynligvis til å være svært dyre i begynnelsen, og det er nok ikke altfor lenge til vi får optiske medium med mye større kapasitet (f.eks BluRay), så jeg vet ikke om det er verdt å vente på. Hadde vært fint å legge LOTR EE-versjonene på en DVD-8 (det er vel dette som er navnet på de brennbare tolagsplatene, iom at de har litt mindre kapasitet enn fabrikkpressede DVD-9).

Lenke til kommentar

Med barnesjukdomar mente eg dei nye DualLayer platene og brennarane. Reknar med det ikkje vil vere heilt prikkfritt til å begynne med, og det skulle ve berre ha 2,4x brennehastighet til å begynne med. Altfor lite. Og blir vel dyrt til å begynne med ja. Er nokk sikkert ikkje så dumt å vente minst eit år no før ein kjøper noke slikt i tilfelle. Men på den andre sida virkar det fortsatt som det er massrvis av problem for vanlig DVD brenning endå. Alt eg har lest på forum er det alltid noken som har problem med å lese plater og greier. Tar vel lang tid til det er like lite problem med DVD brenning som det er og har vore med CD brenning i alle fall.

 

Angåande modding av Lite-On brennaren har eg fått og funne info for dette. Reiser vel til Elkjip og kjøper den i morgon reknar eg med.

 

Men til fordelar og ulemper med + og - då? Las litt om dette på forumet ein gang for lenge disan, men finn ikkje igjen innlegget. Kva bør ein bruke til kva type media som PC spel og filmar. Har ein nesten eit år gammal PS2 (versjon 7). Kva plater bør eg bruke til denne f.eks?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...