Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp startet på en bachelor i mobil apputvikling, i det første semesteret lærer vi hoved saklig Java, HTML, CSS og om databaser. Har endel erfaring med Java, Swift, Python og HTML fra online kurs, men det er veldig grunnleggende erfaring. Er det best at jeg fortsetter med å lære det mest grunnleggende i Java, eller burde jeg kanskje begynne å ta i bruk avanserte kode verktøy som intelliJ? Eller kanksje utforske kode fra open source prosjekter og prøve og forstå meg på strukturen til koden, og deretter undersøke det som er uklart for meg? Det virker som en dårlig metode å lære kode når man ikke ser hvordan den kan brukes i det store bildet. Er det ikke bedre og se den fra et større perspektiv, og deretter prøve å bli kjent med strukturen? Hvordan lærte du deg å kode, og på hvilket punkt lærte du mest (når fikk du et aha øyeblikk)? Er det noe som man burde prioritere mer enn noe annet når man lærer seg Java? I så fall hva?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan fint bruke verktøy som IntelliJ (elle Eclipse eller NetBeans) mens du lærer deg Java. Fordelen er at verktøyet gjør en del ting for deg, slik at du kan konsentrere deg om koden. Ulempen er at du ikke lærer deg det som de verktøyene gjør for deg automatisk.

 

Det vil alltid være en god ide å studere annen kode; men da bør du kunne nok java til å se hva som gjøres.

 

Det grunnleggende lærte jeg på en ABC-80 (programmeringspråket var Basic); brukte Basic i noen år før jeg lærte meg Pascal.  Da var det enkle editorer og kommandoer som var verktøyene. Så gikk jeg over til TurboPascal 3.0 på CP/M ;)

Lenke til kommentar

Utforske kode fra open-source-prosjekter er ikke dumt. Enig i at du med fordel kan ta i bruk verktøy som nevnes over. SDK'er har veldig basic funksjonalitet og det er ikke særlig matnyttig å interagere direkte med dem i bygge og kjøreprosessen. Så har disse verktøyene også en del funksjoner som bearbeider eller genererer kode. Dette kan man også lære mye av, men det er viktig å sette seg inn i hva disse funksjonene gjør og hvorfor. Et veldig basic eksempel er equals-metoden, den kan man få generert for seg, men det gjelder jo å passe på at implementasjonen gjør det man vil den skal gjøre ...

 

Ellers er det sånn - syns jeg ihvertfall - at det ofte er vanskelig å lære flere ting på en gang. Så det er kanskje lurt å fokusere litt på Java først. Men språket er den minste/enkleste byggestenen, plattform og biblioteker er mye mer omfattende, så jeg ville ikke dvelt for lenge ved basic Java. Heller ta fatt på biblioteker og plattform så snart som grunnleggende javaforståelse er på plass, og så ta de mer avanserte språk-tingene etterhvert som de dukker opp.

 

Samme med HTML, CSS og SQL/Databaser, egentlig, få oversikt over det grunnleggende, én og én ting av gangen, først. HTML og CSS kan du jo eksperimentere med i browseren vha en enkel teksteditor. SQLite kan du også laste ned og fikle med på PC uten å dille med Java og Android samtidig. 

Lenke til kommentar

Du kan følge undervisningen til UIO. Alt av obligatoriske oppgaver, forelesninger, øvingsoppgaver, osv, legges ut. Faget heter INF1000, og er nå på uke 2-3. (Går du til 2014, 2013, osv, så ligger alt til mye fra årene før ute, om du skulle ønske å jobbe raskere enn fremgangen som er i faget).

 

Edit: Ser nå at du går ved en skole. Personlig så lærer jeg mest av å forsøke å lage litt større ting. Programmer det tar noen uker å fullføre. Litt enkle spille kan jo være en idè?

Endret av blured
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...