Gå til innhold

Valget 2017 - Hvem tror du har en god sjanse til å vinne valget?


Anbefalte innlegg

 

Hvem tror du har en god sjanse til å vinne valget i 2017?

 

 

Begge sider har pr. idag en rimelig sjanse. Og det spiller ingen som helst rolle. Alle partier fra FrP til SV er sosialdemokratiske partier som ønsker en statskontrollert økonomi. De partiene som ønsker noe annet, som Rødt på den ene siden (av markedsliberalismen) og Liberalistene på den andre, kommer ikke over sperregrensen, om de kommer på tinget i det hele tatt. Så vi får mer av det samme: Partiene vinner litt her og taper litt der, og KrF selger sin stemme i bytte med kristne formålsparagrafer etc.

 

Norgespartiet får aldri nok underskrifter, og om de fikk det, ville de ikke klart å stille lister. Så mange konspirasjonsteoretikere er det ikke i landet. Et edruelig parti for direktedemokrati kunne vi derimot godt ha fått.

 

Geir :)

Endelig noe vi to kan være enig om :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

AP har mest stemmer på sosialist/rød siden.Høyre har mest stemmer på liberalist/blå siden.

Ap hadde jo 30% ved forrige valg. Høyre 26% ved forrige valg. https://snl.no/Stortingsvalget_2013

 

Tror AP kommer til å vinne neste valg. Mange uføretrygde mennesker som er misfornøyd med liberal politikk. I tillegg kommer det mange muslimer til Norge, som blir oppfordret av imam ledelsen i moskeen til å stemme på AP. Pensjonister og uføretrygde mennesker er misfornøyed med blå regjering. Så liberalistene har garantert tapt mange stemmer. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/Pensjonister-taper-47-kroner-pr-maned-8026026.html

 

I tillegg var det mange uføretrygde som stemte FRP og høyre. Nå er de misfornøyd.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/-Hadde-jeg-visst-hva-Frp-sto-for_-ville-jeg-aldri-verden-stemt-pa-dem-7773018.html

 

Uføretrygde mennesker ønsker å leve av staten på bekostning av andre personers skattepenger.

Syke mennesker forstår jeg at de må være uføretrygdet. Men det finnes også friske muslimer som blir uføretrygdet også. Rett og slett fordi de kjenner legen som kan ordne papir arbeid. Ta en titt på legelisten. Det er veldig mange muslimske fastleger i Norge.

Endret av Rioter
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror valget 2017 blir et skjebne valg. Utfordringen blir å få kabalen til å gå opp uten oljemilliardene. Spiller ingen rolle hvilken side som vinner, men jeg håper inderlig at det partiet som vinner får rent flertall og slipper å plages med de små hemoroide-partiene.

 

Jeg tror det blir tøffe tak i posisjon og er det noe den regjeringen ikke trenger, så er det å drive hestehandel med særinteresser.

 

Tenk dere, hva skjer med Sverige og Danmark om nordsjøoljen blir ulønnsom? Ingen ting tror jeg, og de vil fortsatt forbli på toppen internasjonalt som de "beste og de rikeste".

 

Tenk dere så, hva skjer med oss? Vi som kanskje  må halvere statsbudsjettet, og i tillegg får - hvor mange tusen arbeids "oljearbeidere"?

 

Jeg ser for meg en reduksjon i lønn og en stor økning i prisene for de som fortsatt har jobb, og et voldsomt rentehopp..

Endret av Thonord
Lenke til kommentar

Tendensen i alle historiens demokratier har alltid vært at statene bare vokser og vokser, og blir mer og mer totalitære ettersom tiden går. Jeg tror ikke vår moderne tid er noe unntak, selv om vi tror vi er på topp og best i alt etc. Hvem som vinner valget i 2017 avgjøres av hvor godt fornøyd eller missfornøyd velgerne er blitt.

Ingen ting har i alle fall blitt verre etter at Høyre og FrP, med støttepartiene Venstre og KrF tok over. Faktisk føler jeg personlig at det er et bedre styre enn det forrige. Hver dag under det rødgrønne styret, så kunne vi lese i avisene om nye påbud og forbud som politikerne ville innføre. Så det vi velgere faktisk også burde ha i hodet, er faktisk ikke bare hva de får til og hva de gjør, men også alt det de ikke gjør. Det er veldig mye som er veldig bra at IKKE blir gjort i det hele tatt når man tenker seg om... Ap er et totalitært parti som gjerne vil bestemme alt for alle, og gjøre alt for alle... Deres mentalitet er totalitær/autoritær.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

Det som er viktig å huske på når det kommer til politikere, det er å se på hvilken politikk de fører i praksis. Det dummeste man kan gjøre det er å kun høre på hva de sier eller kun lese hva som står i partiprogrammet, da kommer man nok veldig fort til å bli skuffet. Ellers må jeg si meg enig med Turbo her: jeg kan ikke se at ting har blitt noe "verre" etter at Høyre & co kom til makten, snarere tvert i mot. De har jo for eksempel allerede fjernet arveavgiften, som i mange år var en dypt urettferdig og usosial avgift. 

Lenke til kommentar

Det som er viktig å huske på når det kommer til politikere, det er å se på hvilken politikk de fører i praksis.

 

Gammelt visdomsord. :) Dessverre går du i fella selv. Dagens regjering preker frihet, men er den som innsnevrer friheten enda mer enn tidligere regjeringer.

 

Siv Jensen har vært en gedigen skuffelse som finansminister. Det er ingen egentlig retningsendring å spore, i alle fall ikke til det positive med tanke på liberalisme. Anundsen har satt igang en rasering av den norske rettsstaten selv de argeste motstanderne ikke kunne se for seg i sine verste mareritt. Mannen er blottet for demokratisk sinnelag, og har fascistoide trekk som minner om de som satt i hans posisjon i Quisling-regjeringen.

 

Neste valg er umulig å dra i land på borgerlig side med FrP i båten. Høyre gjør smart i å distansere seg fra FrP, og orientere seg mot KrF og Venstre. En slik koalisjon har potensiale til å nå opp til Willoch-regjeringen fra 80-tallet, som er den som har gjort mest for frihet og velstand i Norge.

 

FrP i praksis er anti-liberalistisk, de står for en sterk stat man ellers bare finner på ytterste venstre fløy. FrP minner på mange måter om AP på 50-tallet. Det er for så vidt ikke overraskende, Carl I. Hagen sa i mange år at den organisasjonskulturen Gerhardsen bygget opp den gangen, var hans forbilde. Til og med var slagordet en stund at FrP er det nye arbeiderpartiet.

 

Det som skuffer meg mest er alle FrP-velgere som bekrefter påstanden om at de er naive og dummere enn andre. Jeg hadde forventet at de så på politikkens innhold, ikke slagordene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+2534

Gammelt visdomsord. :) Dessverre går du i fella selv. Dagens regjering preker frihet, men er den som innsnevrer friheten enda mer enn tidligere regjeringer....

Vil ikke si at jeg har gått i fella på noe vis. Jeg har aldri stemt på FrP og kommer heller aldri til å forsvare politikken de fører, jeg påpekte kun at fjerningen av arveavgiften var en god ting. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...