Jump to content
AnonymDiskusjon

Erfaring med 5-HTP

Recommended Posts

Hei.

 

Jeg lurte på om det er noen her som har erfaring med 5-HTP?

Har det noen effekt? Og hvor har dere evt. kjøpt det?

 

Ser artikler om at det skal hjelpe til mot depresjon, søvnproblemer ved å hjelpe til å tilføye mer serotonin(?). 

 

TakkAnonymous poster hash: a69b0...6e3

Share this post


Link to post

Hei, 

jeg tror kosttilskuddet 5-HTP ikke er til salgs i Norge. Men derimot hvis du tar deg en tur over til Sverige, selges det på helsekosten. Kan anbefale å ta en tur over til forumet reddit, og søke på 5-HTP. Det er veldig mange tråder rundt dette der. Blant de lovlige kosttilskuddene som selges i Norge, som skal påvirke humør, har jeg kommet over L-tysorin og ginseng. 

 

Lenke: 

https://www.reddit.com/r/Nootropics/

Share this post


Link to post

5 htp er ekstremt effektivt mot depresjon. Har ikke prøvd det selv, men har flere testimonials. Er som Taurine, bare tusen ganger kraftigere. Kjøp på Internett, skal ikke være illegalt i Norge.

Share this post


Link to post

5-HTP er et forstadie til serotonin, som er et signalstoff som er bevist å ha en sammenheng med depresjon og angst. Lite forskning på 5-HTP som tilskudd ift bivirkninger og effekt, men hva med å isteden ta en prat med legen om å få antidepressiva? Kort fortalt vil de fleste antidepressiva fungere på den måten at de hemmer reopptak (naturlig "fjerning") av serotonin i hjernen slik at mengden vil øke. Mange av disse medisinene vil også hemme reopptak av andre signalstoffer som noradrenalin og dopamin. Forskningen her, både på effekt og bivirkninger, er langt bedre, og behandling vil være tilnærmet gratis. Vil fraråde SSRI pga faren for seksuelle bivirkninger (som er den mest vanlige typen antidepressiva), men det fins mange gode alternativer, se egne tråder her på forumet og andre steder.  

Share this post


Link to post

Takk for svar folkens! Før jeg går til lege og starter med antidepressiva, ser jeg på mulighetene for andre hjelpemidler - som f.eks 5-HTP. Har også hørt en del om at 5-HTP fungerer bra, men samtidig så ønsker jeg å høre fra noen direkte som har prøvd det. Har også hørt at antidepressiva kan være avhengighetsskapende(?), noe jeg også er litt skeptisk til.

 

Er det forresten noen som har erfaring med merket "Oxford Vitality"? 

http://www.ebay.com/itm/321361562747?_trksid=p2060353.m1438.l2649&var=510253248574&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITAnonymous poster hash: a69b0...6e3

Share this post


Link to post

Bestill fra et EU/EØS land, og prøv ut. Selv prøvd det litt, men ikke på noe særlig høye doser, og i tillegg til at jeg testet mange andre stoffer, så kan ikke si så mye om virkning.

 

Ebay.co.uk er en fin side å bestille fra (bare forsikre deg om at varen sendes fra EU/EØS)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...