Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Erfaring med 5-HTP


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei, 

jeg tror kosttilskuddet 5-HTP ikke er til salgs i Norge. Men derimot hvis du tar deg en tur over til Sverige, selges det på helsekosten. Kan anbefale å ta en tur over til forumet reddit, og søke på 5-HTP. Det er veldig mange tråder rundt dette der. Blant de lovlige kosttilskuddene som selges i Norge, som skal påvirke humør, har jeg kommet over L-tysorin og ginseng. 

 

Lenke: 

https://www.reddit.com/r/Nootropics/

Lenke til kommentar

5-HTP er et forstadie til serotonin, som er et signalstoff som er bevist å ha en sammenheng med depresjon og angst. Lite forskning på 5-HTP som tilskudd ift bivirkninger og effekt, men hva med å isteden ta en prat med legen om å få antidepressiva? Kort fortalt vil de fleste antidepressiva fungere på den måten at de hemmer reopptak (naturlig "fjerning") av serotonin i hjernen slik at mengden vil øke. Mange av disse medisinene vil også hemme reopptak av andre signalstoffer som noradrenalin og dopamin. Forskningen her, både på effekt og bivirkninger, er langt bedre, og behandling vil være tilnærmet gratis. Vil fraråde SSRI pga faren for seksuelle bivirkninger (som er den mest vanlige typen antidepressiva), men det fins mange gode alternativer, se egne tråder her på forumet og andre steder.  

Lenke til kommentar

Takk for svar folkens! Før jeg går til lege og starter med antidepressiva, ser jeg på mulighetene for andre hjelpemidler - som f.eks 5-HTP. Har også hørt en del om at 5-HTP fungerer bra, men samtidig så ønsker jeg å høre fra noen direkte som har prøvd det. Har også hørt at antidepressiva kan være avhengighetsskapende(?), noe jeg også er litt skeptisk til.

 

Er det forresten noen som har erfaring med merket "Oxford Vitality"? 

http://www.ebay.com/itm/321361562747?_trksid=p2060353.m1438.l2649&var=510253248574&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT



Anonymous poster hash: a69b0...6e3
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Bestill fra et EU/EØS land, og prøv ut. Selv prøvd det litt, men ikke på noe særlig høye doser, og i tillegg til at jeg testet mange andre stoffer, så kan ikke si så mye om virkning.

 

Ebay.co.uk er en fin side å bestille fra (bare forsikre deg om at varen sendes fra EU/EØS)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...