Gå til innhold

Ultrabook som klarer å spille av 4k videoer?


Nessi

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Fra før av har jeg en Asus Zenbook Ux32a, den er vel ca 3 år gammel. Men jeg er ikke fornøyd med den. Selve slanke designet liker jeg og det å ha en lett bærbar er nødvendig.

 

Problemet er vel ytelsen og skjermen (lav oppløsning) og synes selve skjermen har dårlig kvalitet.

Kunne ha tenkt meg en bedre bærbar som  værtfall klarer å dra 4k videoer (redigerer mye gopro filmer i 4k når jeg reiser) Og oppløsningen til Zenbooken er veldig dårlig.

 

Ellers brukes ikke pc'en til noe særlig spilling eller andre kraftige oppgaver. 

 

Det trenger heller ikke å være så liten som 13" om den er lett og tynn.

 

Noen som har tips\forslag?

Endret av Nessi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takker for svar, har sett på den Dell XPS 13 og en Asus Zenbook til rundt 8500kr. Hvordan er den høye oppløsninga på en så liten skjerm som 13,3" ?

 

jeg kjøpte like godt microsoft surface pro 3 da den var på tilbud til 9000,- inkludert tastatur (i5, 4gb ram, 128gb ssd), den har ultra-hd ... dvs noe høyere enn full hd (2160x1440), og av alle pc skjermer der ute på bærbare så er det neppe noen som slår denne med unntak av mac med retinaskjerm, som ifølge tester jeg har sett ligger omtrent likt med microsoft surface. det er ikke bare oppløsning, men kontrast, farger osv.

 

jeg ville ikke hatt noe høyere oppløsning enn dette pga at windows ikke skalerer særlig bra, qhd ser jeg ikke vitsen med på en 12" da iconer osv vil bli microskopiske. noe mindre iconer og programmer enn det jeg har på denne skjermen ville jeg ikke hatt, f.eks har adobe photoshop cc økt størrelsen sin på iconene til 2x fra eldre photoshop versjoner så det ser bedre ut på høyoppløste skjermer som dette her.

 

og denne spiller ivertfall 4k som et oljet lyn, kan spole hvor som helst i 4k filmer lynraskt, merker så og si ingen forskjell fra en lavoppløst .mov eller divx film, har ikke prøvd videoredigering i 4k men jeg regner faktisk med at det skulle gå greit. surface pro 3 er omtrent som en xps 13 mht prestanda, om du ser bort ifra mindre internminne på den modellen jeg har. Men det fungerer greit da microsoft ikke putter inn crapware på surface'n og du bruker SSD disk. Hører noen her si om du programerer med mathlab bør du ha 8gb internminne, og dette er ikke en maskin du får oppgradert, mens det skulle gå å putte mer internminne i en dell xps etterhvert. I tillegg har dells xps etter hva jeg har sett bedre høytalere.

 

men alt i alt er jeg faktisk veldig fornøyd med surface pro og formatet det kom i, siden det er både en fin ultrabook og et bra nettbrett. Har aldri hatt så god skjerm på en pc før, og dette er første gangen det å lese pdf filer osv er sammenliknbart med å ha utgaven i papirform, ikke antydning til kornete tekst eller bilder i motsetning til f.eks mitt gamle samsung galaxy 10.1 nettbrett. Dette er noe helt annet! antageligvis den mest portable, velfungerende og alsidige pc'en/nettbrettet jeg har hatt til nå. for de 9000,- jeg betalte for dette med keyboard inkludert synes jeg det var et veldig godt kjøp, mot en tilsvarende dell xps til 3000,- mer med mer internminne og noe bedre høytalere. Saken er den at jeg ikke ville brukt en dell xps sånn jeg bruker denne, til å lese blader på i senga osv. 

 

en annen sammenlikning av dem kan du f.eks finne her:

 

Endret av medforuten
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...