Gå til innhold

Trenger gode råd - SmartThings vs Fibaro vs ?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Er ny i denne verden. Har derfor behov for litt input fra dere proffer.

 

Jeg har kjøpt 1 stk SmartThings hub med noe sensorer da jeg leste en test hvor denne skulle være blandt de beste. Men jeg har i ettertid studert GUI litt og er ikke kjempe imponert over det.

 

Jeg ønsker primært muligheten til og kunne legge inn løsninger alla "hvis, om, og men"  Men også kunne ha en tablet eller lignende touch skjerm med ett litt mer presentabelt GUI. Hvorpå f.eks vær, temepratur og de mest brukte lysbryterne kanskje viser (eller lignende). Dette er jo ikke noe som smartthings har.

Har  også sett litt på Fibaro. De har noe som heter Fibaro Lite og Fibaro Home 2. Her virker det som om Fibaro lite ikke har samme muligheten i forhold til "hvis om og men", da må man opp på Fibaor Home 2 løsningen som koster en del mer?  Noen som kjenner til det?

 

Oppsummert: En løsning  hvor f.eks garasjeporten åpner seg automatisk når jeg nærmer meg hjemmet.

Samtidig som det er bra grensesnitt på tableten som står \ henger i stuen. Må være enkelt og sette opp og programmere selvsagt.

 

Mange takk for alle innspill.

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om SmartThings kommer ut som "best i test" er veldig avhengig av hvem som tester. Når det er en eller annen dud fra Engadget eller noe slikt, så vinner SmartThings med sin enkelhet. Men der stopper det også, stort sett.

 

Det er maaange løsninger å velge mellom. Fibaro Home 2 er et av dem, Vera3 like så. HomeSeer 3 (f.eks. med en Zee2) er også en mulighet. Min personlige mening er at ingenting er i nærheten til HomeSeer når det gjelder mulighet til å sette opp regler, men homeseer-utviklerne bruker det meste av tiden sin på funksjonalitet, ikke å lage finsnirklete GUI'er til touchsskjermer: HStouch fungerer riktignok til det aller meste, og har du fullversjonen kan du også lage dine egne skjermbilder (noe jeg personlig setter pris på).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...