Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjøp av Mazda RX-8


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har ikke eid en, men hadde en kompis som eide en uten å ha peiling overhodet. Jeg tok meg derfor av den i perioder. Hadde den bl.a. til låns mot litt vedlikehold i ca. 14 dager. 

 

Det er en veldig artig bil å kjøre, men den er upraktisk som fy. Veldig liten plass, steinhardt understell og veldig spesiell motor. Den er egentlig bare et ratt og en sprek motor. :)

 

Den krever som sagt litt spesielt ettersyn av noen som kan disse bilene og du må utføre en litt spesiell kjørestil grunnet motoren. Denne motoren må du ruse ofte og mye for holde den kvikk og rask. 

 

Det var en bil som var artig å låne over en liten periode, men overhodet ikke en bil jeg ville eid og hatt ansvaret for. Den var også rimelig ubrukelig på vinterstid, spesielt når det var glatt.

Endret av LiamH
Lenke til kommentar

Dritt og fint støv samler seg opp i rotoren, og kan til slutt ødelegge forseglingene og pakningene, og hvis det blir nok dritt, kan det også hindre bevegelse. Ved å kjøre den hardt så får du vekk dritten, og slipper problemet. Så det viktige er at motoren er ordentlig varm før du kjører hardt, og at du aldri skrur av tenninga når motoren er kald. Da kan du oppleve 'flooding'. Da ligger det fortsatt drivstoff igjen som ikke blir forbrent, og som også kan skade pakninger/forseglinger.

 

Så det viktigste er at du har rutiner på hvordan du kjører, og at oljen blir sjekket ofte, fylt på, og byttet.

 

Så det er ikke 'umulig' å bruke en wankel daglig, men jeg vil si det kan være problematisk i Norge med det klimaet vi har. Og de passer jo svært dårlige til korte turer.

 

Står mye bra her:

 

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081013183316AAF8oWP

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100218192011AAWOIdU

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...