Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Rettferdighet i senga?


Anbefalte innlegg

Jeg er nå en mann? på 22år, og jeg kommer altid bort i samtale emne at hva er rettferdig i senga? skal man gi eller bare ta, eller en blanding av beggedeler i et lengere seksuelt forhold?

Jeg tenker det her om generelt om alt, og mange andre gjør det også. Man skal gi litt av seg selv, være med på ting feks som du kanskje ikke syns er så gøy, fordi det er noe kjæresten verdsetter. også skal partneren gi tilbake, kanskje være med på noe du liker. og begge parter burde respektere når den andre sier nei og ikke vil.

Men av en eller annen grunn så føler jeg for at dette er så utrolig anerledes når det kommer til sex?!? hvorfor?!?

 

Har mange kjempe snille venner, men med engang det er sex så er det helt andre regler?!? er sex, suging, slikking virkelig så ekkelt?!? eller hva er greia?

Hvorfor er det ikke like mye rettferdighet og "likestilling" i senga som folk skal ha det til at de har det i hverdagen?!?

Endret av Andysowhatgg
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-169651

Alle deler av et forhold er "gi og få"! Hvis den ene gir mindre enn den andre gir, vil det naturligvis bli misnøye. Man gjør det man kan for å være medgjørlig, men inntil en viss grense. Hvis noe gjør deg veldig ukomfortabel er det lov å si ifa om det. Da skal parteneren vise såpass hensyn at han/hun forstår dette. Men dette må også kunne gå andre veien.

Lenke til kommentar

Snakker du om sex med kjæresten, eller med dine venner? Det er litt uklart.

da rettet jeg den første linjen. 

 

Men jeg tenker på et generelt lengere forhold. der man får muligheten til å kjenne hverandre å får vite hva den andre liker. Ikke onenightstands og lignende, der trur jeg ikke du kan yte noe likestilling, bortsett fra å være respektfulle over forskjellige kjønnsorganer xD

Lenke til kommentar

Alle deler av et forhold er "gi og få"! Hvis den ene gir mindre enn den andre gir, vil det naturligvis bli misnøye. Man gjør det man kan for å være medgjørlig, men inntil en viss grense. Hvis noe gjør deg veldig ukomfortabel er det lov å si ifa om det. Da skal parteneren vise såpass hensyn at han/hun forstår dette. Men dette må også kunne gå andre veien.

 

samme tenker jeg. "Gi og få!" Men det er spesielt oss mannfolk er litt flinke på å få litt vel mye? Kanskje jeg har en litt feil forståelse av hvordan det egentlig er?!? flere jeg kjenner har jo blitt voldtatt eller hatt fæle kjærester, og da tenker jeg ikke drama altså. er ikke sånn at alle er voldtekts offere xD

Lenke til kommentar

Det eneste jeg mener at man skal er å respektere et nei (eller kodeord).

 

Utover det er det en avveining hva man ønsker og hvor mye villig man er til å strekke seg etter partnerens ønsker. Hvis det er så at man ikke er kompatible får man heller gå fra hver andre enn å strekke seg fordi moralpolitiet mener man "skal".



Anonymous poster hash: f6f65...b4e
Lenke til kommentar

Hvordan kan du kjenne flere som har blitt voldtatt, men ikke alle er voldteksoffre?

oja, morsom formulering. Jeg tenkte at mange jeg kjenner i nær venneflokk er voldtektsoffre, men det er ikke et flertall av mennesker i norge som er et voldtektsoffere. Derfor kan jeg ha en vrangforestilling på hvordan samfunnet egentlig er, pga vennene som jeg har.

 

Jeg mente ikke å si at noen er voldtatt ikke er voldtektsoffer. selv om jeg skal tru at noen som er voldtatt som ikke har hatt problemer med det i senere tid, er vel ikke et voldtektsoffer?

Lenke til kommentar

Nei er nei?! I hvertfall i mitt forhold. Når det kommer til "gi å ta" har jeg et ganske avslappet forhold til kjæresten min. Noen ganger er det kun jeg som "blir ferdig", andre ganger kun henne men selvfølgelig helst begge.

Personlig synes jeg det er for mye fokus på sex og privatlivet til partnere. Alt for mange "guider" til hvordan man skal ha sex. Har nordmenn sluttet å snakke med partneren sin?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Vi kan definere rettferdighet som at begge får det de trenger, tenner på og blir tilfredsstilt av.

 

Et realistisk eksempel basert på flertallet av menn/kvinners tenningsmønster:

 

Han får tenning og lyst umiddelbart uten noen spesiell ytre påvirkning, og liker å ta initiativ.

Hun tenner sjelden av seg selv og tar derfor ikke initiativ, men får raskt eller gradvis lyst når han begynner å stryke/klemme på huden hennes.

 

I dette scenariet vil han ta initiativet 80% av tiden, begge vil være fornøyd og rettferdighet er oppnådd.

 

I virklighetens verden finnes det nyanser og grader av disse to stereotypene, og hvert enkelt par må selv fortelle hverandre hva de trenger for å være fornøyd.  Det er imidlertid lite hensiktsmessig å tenke at rettferdighet=lik behandling.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synes ikke at man skal føle seg tvunget til å gjøre ting som man egentlig ikke har lyst til, bare for å glede den andre. Hvis jeg hadde dame og hun ikke ville suge, så betyr det bare at vi hadde funnet på noe annet. Om det er ting man føler at man MÅ ha i et forhold, men ikke får, da får man vurdere om det er et forhold man vil bli værende i.

Lenke til kommentar

Jeg tenker at når det gjelder useksuelle ting i forhold, er det lettere å oppnå likeverdig rettferdighet. En middag med venner av kjæresten som du ikke liker, eller oppmøte på noe man ikke er så keen på, men gjør fordi kjæresten setter pris på det er annerledes enn å gjøre noe man ikke vil seksuelt. Fordi sex er mye mer intimt og derfor mye mer "fragile", enn andre ting i et forhold.

 

Jeg liker ikke analsex. Har forsøkt med kjæresten flere ganger, da man kan endre mening. Siden det ikke har skjedd vil jeg helst at han holder seg unna. Han var derimot veldig fokusert på at han absolutt ville, og forsøkte seg hele tiden. Det endte med at jeg mistet lysten på å ha sex, fordi jeg viste at han kom til å prøve seg på det. Det gjorde meg stresset, ukomfortabel og utilpass. Og jeg måtte alltid passe på under akten og si nei veldig mye. Uansett hvor mange ganger jeg sa det i hverdagen, glemte han seg når han ble kåt og forsøkte likevel. Tilslutt måtte jeg avslutte forholdet fordi jeg sluttet å tenne på han, og mistet litt følelsene for han. Sluttet ikke å tenne på han fordi han liker analsex, men fordi følelsene jeg fikk under sex var ubehag, stress og smerte hvis han prøvde, noe som førte til at jeg unngikk seksuell kontakt med han.

 

Hvis partneren egentlig ikke vil, er det i hvert fall ikke noe vits i å mase. Da kan man ende med et negativt utfall når partneren blir lei. Bedre å enten godta eller gå videre.



Anonymous poster hash: 64c17...302
  • Liker 1
Lenke til kommentar

For meg er det ikke noe som heter rettferdighet i sengen. Jeg velger en partner som har samme lyster som jeg har. Liker han ikke oralsex så er vi ikke kompatible. Forventer ikke at han skal gjøre ting han ikke har lyst til, og jeg gjør heller ikke ting jeg ikke har lyst til. Tenner man på hverandre så tenner man som oftest på å se at den andre nyter det man gjør.

 

Anonymous poster hash: 4ec61...c60

Lenke til kommentar

hmm, jeg leser nå her og pratet litt mer med venner osv om sex. Føler at mye av denne "urettferdigheten" jeg tenker på kommer for det meste fra at det er dårlig kommunikasjon, eller generelt lite diskusjon/prat om sex, sexuelle holdninger og liten viten hva sex egentlig er. Men meh, det er vel mange som liker den ukjente spontane delen med det også i yngre alder :)

Jeg liker nå å diskutere og orientere megselv og andre om sex generelt. Syns det er litt dumt at mange syns det er tabu å prate om eller tulle med. Føler det med mas også mangler bare egentlig litt mangel på holdninger osv

Endret av Andysowhatgg
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...