Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Er dette tilstrekkelig bevismateriale?


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg vurderer nå å anmelde en voldtekt. Synes det er svært ubehagelig (naturlig nok, kanskje), spesielt ettersom jeg egentlig likte gjerningsmannen godt som person før hendelsen. Og vi har mange felles venner. Føler derfor det ikke er noen vits hvis det ikke er rimelig gode sjanser for en dom. Dette er de mulige bevisene/momenter som kanskje tas med i beregning (usikker på hva de kan bruke):

 

- to vitner på at vi dro sammen til hans leilighet (hvor det skjedde). Vitner på at det ble sagt at han bare skulle hente noe, og jeg skulle se stedet, likevel tok det rundt tre kvarter. De forlot oss ca. 2 min. unna leiligheten.

- mitt ord på at jeg ble truet om vold og holdt nede selv om jeg gjorde motstand

- stort blåmerke på magen min etter spark med kneet

- kloremerker på ryggen, det er ikke lenger åpenbart at er etter kloring pga de falnet ganske raskt

- jeg kan feks vite om hvordan kroppen hans ser ut hvis han sier at vi ikke hadde sex

- vitner på at jeg tidligere har vært meget nøye på prevensjon for å unngå å bli gravid. Brukte her ikke prevensjon, kanskje sammen med andre ting et tegn på at jeg ikke ville.

 

Takk på forhånd om dere kan si hva dere tror

 

 

 

Anonymous poster hash: cb4c8...cce

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det lenge sidan det skjedde? Har du vært hos undersøkelse? Om du ikkje har vært gjennom ei voldtektsundersøkelse så bør du som minimum oppsøke lege for å få dokumentert dine fysiske skader, få gjerne legen til å ta bilder også (litt usikker på om dette er vanlig rutine eller ikkje).

Har du undertøy/klær som du ikkje har vaska og som kan ha biologiske spor på seg?

 

 

Når det kjem til spørsmålet om du kan oppnå ein dom på dette så vil det viktigaste spørsmålet være om det kan underbyggast at dere hadde ufrivillig sex. Vær forberedt på å at hans forsvar typisk vil være å benekte seksuell omgang (då kan du ta han på å legge fram bevis for at dere har hatt sksuellomgang og dermed bevise at han lyger), i neste omgang vil han typisk påstå at dere hadde frivillig sex og at det derfor ikkje var voldtekt.

Dette med kondobruk vil nok støtte opp om din forklaring, du kan nok også underbygge din påstand ved å fortelle at du ikkje ville frivillig hatt voldsom sex fyrste gongen du har sex med ein ny mann, og at dette då beviser at du satte deg til motverge.

 

Alle momenta som du nevner vil være med på å bygge opp om din versjon, men mesteparten av fokuset bør du legge på å finne bevis på at dere hadde sex, f.eks ved å finne sædflekker på klærne. Deretter må du finne holdepunkter for at sexen ikkje var frivillig.

Lenke til kommentar

Anmeld. Uansett. 

Om ikke annet blir resultatet, så må han hvertfall gjennom noen gode svettetokt, det er jo bedre enn ingenting - samt at dersom han gjentar dette og blir anmeldt flere ganger vil din anmeldelse ha betydning.

 

Om ikke du har sikret bevis ennå(undersøkelse+bilder av skader) så gjør det umiddelbart.

 

Forstår at det kan være en tung prosess å begynne på, men resten av landets potensielle offer, og DU, fortjener at han ikke går uanmeldt fra dette.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...