Gå til innhold

Betaler jeg for lite skatt?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg er 18år og har for første gang søkt om skattekort i år. I fjor jobbet jeg litt i et firma, men hadde frikort og var langt under grensa. Ved nyttår ble jeg deltidsansatt i en matbutikk hvor jeg jobber 1-3 ganger i uka + at jeg har 100% sommerjobb. Timelønn ligger for tiden rundt 150kr.

 

I år har jeg regnet med ca. 70000kr i brutto når jeg søkte om skattekort. På lønnsslippene mine får jeg forskuddstrekk på 9%, noe jeg synes er veldig lite. Har noen med mer erfaring på området bekrefte at dette kan være riktig? Eller må jeg belage meg på en solid ettersmell? 

 

Bør jeg eventuelt sette opp satsen?

 

Takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utan å ta omsyn til frådrag eller evt. andre element skal du iht. kalkulatoren for enkel skatteberekning betale ca. 5000 kroner i skatt, som er ca. 7%. 9% trekk vil då fungere bra.

 

Å bruke kalkulatoren kan du godt venne deg til med ein gang. Den er veldig grei å kunne bruke når du no kjem ut i arbeid. På sikt vil du få større stillingar, ha frådrag, gjeldsrenter osv.

Endret av Zeph
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så lenge du oppgir korrekt årsinntekt (og kanskje litt ekstra for å være sikker) så skal det være umulig å få restskatt. Det eneste som kan føre til det er om du jobber mye ekstra ila året som du ikke har tatt høyde for.

 

Jeg har litt inntrykk av at mange ser på skatt som noe mystisk og varierende, men om du kan systemet og har full kontroll på din inntekt og evt. fradrag så kan man beregne sin egen skatt nøyaktig ned til krona ;-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...