Gå til innhold

Hjelp til kjøp av platespiller, forsterker og høyttalere


Anbefalte innlegg

Som tittelen sier så ønsker jeg å gå til innkjøp av platespiller, forsterker og høyttalere. Etter å ha lest mye her og på AVforum er det til å bli grønn av. Ganske vanskelig å finne ut hva som passer og ikke passer sammen. Så dermed skriver jeg her i håp om å få noen veiledende råd om hva jeg burde gå til anskaffelse av.

 

Budsjett: rundt 10.000ish.

Rommet det skal stå i er vel rundt 15-20 kvm

Hører på generelt kun rock, og er nok også det anlegget da vil bli brukt til. Om muligens også oppkobling til datamaskin for å spille av filmer, men det er så absolutt ikke prioritet, kun en bonus. 

 

Når det kommer til oppsettet så har jeg kommet frem til at det er stereo og kompakthøyttalere jeg ønsker, men herifra er jeg blank. Så om noen hadde kommet med råd og hjelp hadde jeg vært svært takknemlig!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Satser på det første, og anbefaler:

 

Rega RP1 - 2.695,-

Yamaha A-S301 (2x60W) - 2.895,-

PSB Imagine XB (89dB) - 3.995,-

 

Totalt: 9.585,-

 

Jeg tipper disse vil spille svært godt sammen og fylle 20m2 uten problemer.  Du får ikke "high-end" lyd for ti lapper, men dette anlegget burde levere godfot og la deg høre akkurat hva som ligger på plata og ikke noe mer eller mindre (minus dypbass selvsagt; til det trengs det langt mer penger).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det hadde vært greit med en øvre grense likevel, for man godt brenne av flere milioner om så skulle være ønskelig....  Men jeg skal gi deg et par andre comboer uten å gå helt av skaftet prismessig:

 

Alt. 1

 

Rega Brio-R forsterker - 6.995,-

Svært god forsterker med sjeldent godt MM phonotrinn i denne prisklassen. 

 

Pro-Ject Debut Carbon DC Espirit platespiller - 4.495,-

God budjettplatespiller med en grei MM-pickup (Ortofon 2M Red).

 

Klipsch RP-160M høyttalere - 5.990,-

Glimrende rockehøyttalere som vil fylle et rom på 20m2 uten det aller minste problem.

 

Totalt: 17.480,-

 

Det er utallige greie kombinasjoner å velge mellom når en går opp til 5-6-7.000,- per komponent, men dette tror jeg vil være en glimrende combo for en som hovedsaklig spiller rock.  Pickupen bør gjerne oppgraderes noe, enten ved kjøp eller senere, for mens 2M Red er helt grei, så er den ikke særlig mer enn akkurat det.  En 2M Bronze ville være en stor oppgradering, eller enda bedre en av mine absolutte MM-favoritter: Audio-Technica AT150MLX og AT440MLa.

 

Bare vær obs på at høyttalerne trolig vil låte litt vel skarpt den første tiden pga metallelementene.  For å minimere innspillingstiden kan du "feilkoble" den ene høyttaleren (pluss til minus, minus til pluss), stille dem opp slik at frontene nesten møtes og koble til en CD-spiller, datamaskin eller noe annet som kan settes på repeat.  Høyttalerne vil nå spille i motfase og lyden vil i stor grad kanselleres ut.  Så lar du dem spille så høyt som mulig (uten å føkke opp hverdagen til omgivelsene) hele dagen hver dag mens du er ute på jobb, skole, eller bare reker gatelangs.  Etter et par dager vil vil elementer og oppheng ha "løsnet" betraktelig og om du gidder å følge planen i en ukes tid vil de være så godt som fullstendig innspilt.  Det er litt pes, men bedre enn å kanskje irritere seg i enda lengre tid over en lite ørevennlig diskant.

 

Spørs hvor kilen du er på slikt selvsagt, kanskje er det et ikke-problem.

 

Alt. 2

 

Rega RP3 platespiller + Rega Elys 2 pickup - 6.990,-

Det er først her det begynner å smake fugl når det gjelder platespillere og en Rega Elys pickup for en ekstra tusing er en god deal.

 

eller:

 

Pro-Ject 1Xpression Carbon Classic platespiller m/ Ortofon OM2 Silver pickup - 8.000,-

Minst like god spiller og med en bedre pickup.

 

Rega Elex-R forsterker - 10.990,-

Glimrende forsterker med et virkelig godt MM phonotrinn.

 

Klipsch RP-160M høyttalere - 5.990,-

Holder meg til disse når det gjelder høyttalere.  De er perfekte for en rocker og fullt ut gode nok til å blande seg med dyrere komponenter.

 

Totalt: 23.970,-/24.980,-

 

Dette er et svært kompetent anlegg med både heftig rockefot og stor finesse, som kan spille alt fra sart visesang til mektige symfonier med stor troverdighet.  Du vil fremdeles mangle dypbassen, men for å finne den er det bare å slenge på en passende sub (Klipsch R-112SW eller R-115SW) når lommeboka tillater.  Regaspilleren fortjener også en bedre pickup enn Elys 2 på sikt (gjerne en av dem som ble nevnt ovenfor) om du skulle handle en slik.  Da vil du ha et godt matchet anlegg som takler hva det skal være og lar deg høre alt som ligger i rillene.  Ganske enkelt High Fidelity.

 

 

Håper det er til hjelp.  Si fra om det skulle være noe mer.

Endret av Belfaborac
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...