Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

ADHD-Førerkort


steinar88

Anbefalte innlegg

Hei på deg/dere.

 

 

Holder meg til det som er tingen: I 2006 fikk jeg diagnosen ADHD med atferdsforstyrring. Prøvde på bil lappen bestod og med søknad om disp fra fylkesmann ok. I senere liv 2012 ville jeg ikke ta flere tabletter (conserta54mg). Over til dps på ny vurdering. via overlegen der fant vi ut at jeg hadde vokst meg av dette. Overlegen som da også ga meg denne diagnosen I 2006 skrev ett nytt brev med samme menig som min fastlege at jeg hadde vokst av meg dette og trengte ikke vidre medisiner/ at denne "adhd diagnose" slettes. Eneste som gjennstår er skrive vansker..

 

 

Havnet på på en real fyllekule og ble lakt inn på pumping I 2013.(ikke gjort noe ulovelig)

 

 

Dette lurer jeg på: det star I brevet, vedrørende din ADHD og missbruk av alkohol inndras ditt førerkort.. men det ble jo slettet I 2012? kan dem bruke dette mot meg ennå da?? :hmm:  :ohmy:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, vi husker jo alle denne begredelige saken:

 

Er glad i fest - mistet førerkortet

I Egersund trenger du ikke bryte veitrafikkloven for å miste lappen.

 

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Er-glad-i-fest---mistet-forerkortet-5574756.html

 

Mister lappen fordi de drikker for mye, uten at de har kjørt bil
Det siste året har 15 personer i Rogaland mistet lappen fordi politiet mener de ruser seg for mye.
 

http://www.dagbladet.no/2010/01/20/nyheter/innenriks/trafikksikkerhet/10015220/

 

Men heldigvis:
 

 

Nodland besluttet å anke saken til lagmannsretten.

Der konkluderte retten med at 21-åringen får beholde lappen, og det var en svært fornøyd Nodland som kunne slippe jubelen løs.

 

Endret av toth
Lenke til kommentar

Legen har ikkje myndigheit til å bestemme at tidligare diagnose skal slettast, legen har heller ikkje myndigheit til å avgjere om du er skikka til å ha førarkort. Legen sin oppgåve er å vurdere din fysiske og psykiske helse og deretter gi ein uttalelse som kan brukast til å avgjere om du er skikka til å ha førarkort eller ikkje.fsd

 

Kravet til edrueligheit står to plassar i vegtrafikklova, fyrst i § 24 der det står:
"Den som skal få førerkort må være edruelig, og det må ikke være noe å si på hans vandel ellers. Han må ha tilstrekkelig syn og førlighet, nødvendig fysisk og psykisk helse og ha bestått førerprøve. Ved kjøring til førerprøve anses kandidat som fører av motorvognen."

 

Og deretter i § 34 står det:

"Dersom innehaveren av føreretten ikke er edruelig eller hans vandel for øvrig er slik at han ikke anses skikket til å føre motorvogn, kan politimesteren eller den han gir myndighet, tilbakekalle retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for en bestemt tid eller inntil videre, hvis hensynet til trafikksikkerheten eller allmenne hensyn ellers krever det."

 

Mest sannsynleg er det nok edrueligheitskravet etter fyllekula di som er lagt til grunn og ikkje din (tidligare) diagnose på ADHD.

Det du må gjere no er å sjå på brevet som du har mottatt, er det politiet som er avsender av det?

I brevet vil det stå kva som er grunnlaget for tilbakekallinga av førarretten og det vil også stå kva varigheit det er på tilbakekallinga.

Brevet vil også inneholde opplysningar om kven ei eventuell klage på vedtaket skal rettast mot.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hei på dere, se fra forje post, Da det var min bror som ikke vill jeg skall ta dette opp/postet!

 

 

saken er fortsatt oppe. Jeg skrev et Klage brev der jeg beskrev at denne ADHD som påvist av en overlege nå ikke lengere er virkelig,Da den same overlege har git brev/svar kke kan brukes imot meg. Brevet  kommer fra fylkesmannen /legen. Har vert I kontakt med politiet. Dem sier at jeg ikke har noen prikker/Vurderinger vedrørende førerkoret mitt.

 

Var også innom fast lege og tok ny  helse sjekk, +na 202  og der er alt bra! legen min og en overlege kan ikke si noe imot at jeg har førerkort! + en cdt test som viste  0.8 a+

Endret av steinar88
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...