Gå til innhold

Kristen angrep på kristne usunne dogmer og tradisjoner uforenlig med sunn fornuft


Lysalv

Anbefalte innlegg

Født og oppvokst som ateist vet jeg ennå hvilke ting som gjør at kristendom står i et dårlig lys. F.eks:

 

- Kreasjonisme. Denne forestillingen fra en munk fra forblåste britannica hundrevis av år siden i et skriptorium som regnet seg frem til at jorden var sånn ca 4000 år. Dermed at enkelte kristne ser seg rett til å fornekte hele den tradisjonelle og høyt dokumentarbare og veriferisable naturvitenskap som har pågått siden opplysningstiden. Og atpåtil prøve å påtvinge andre mennesker, deres barns utdannelse, på høyt politisk nivå, til og med til og med i Washington, synes absurd. Det hadde gjort både kristne og andre mennesker noe mer positivt enn å peke fingeren på de som bør fordømmes pga et dogma.

 

- Darwinisme. Både i den kristne og ateistiske leiren ser det ut som at det er en slags krig der begge parter prøver å påtvinge hverandre sitt synspunkt. Darwinisme virker naturvitenskapelig sett å være et velkjent og høyt respektert teori. Om kristne istedenfor pågikk politiske og religiøse kamper mot ting de mener de ikke passer med deres tolkning av bibelen, bør dette være private meninger og ellers brukte ting på noe som bibelen heviser til, å ikke fordømme og underlegge seg den autoritet som styrer i individuelle nasjon.

 

Det virker som Guds navn blir spottet av ting som dette, av verden, noe jeg synes er leit som kristen selv, for uansett hva kristne finner på å gjøre er det forskjellig fra kristendom.

 

- LGBT-rettigher. Igjen, ikke fordømmelse, men å vise kjærlighet mot sin nestne, noe som innebærer respekt istedenfor stygg kritikk offentlig og "bedre enn deg" holdninger som bare ærlig talt setter et dårlig lys på de som kaller seg kristen og synes det er naturlig at alt som ikke stemmer i bibelen og det man selv velger å tro på - sånn skal det også være for andre.

 

Det synes som kirken de siste generasjoner har isolert seg fra verden på grunn av usunne dogmer som bidrar til konflikt, å gjøre som før republikanerne vervet det fra før av politiske motstanderne, å heller være opptatt av hvordan man selv og hva man bedre kan gjøre for andre.

 

Døm ikke, for ellers skal du selv bli fordømt

 

Mye mer kan påpekes, men enkelte eksempel på hva jeg som kristen ville ønske ble bedre gjort i møte med mennsker i det 21-århundre.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...