Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja... etter vg2 data og elektronikk så er du vel kun kvalifisert til å jobbe som telekommunikasjonsmontør, spørs hva du legger i IT, uansett i ditt tilfelle vil dette mest sannsynlig være nettverks-kabler enten i spredenett eller lokalnettverk samt å skru opp modem/aksesspunkt i boliger og bedrifter og noe enkelt oppsett og så videre.

Det spørs jo så klart hva du mener med å jobbe innen IT, det kan innebære veldig mye forskjellig og mye du mest sannsynlig ikke er kvalifisert til uten å enten ha noen år på baken i jobb eller videre utdanning.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Eneste problemet som kan diskuteres ved ansettelese er om du er fagutdannet innent et relevant yrke eller ikke, som vil avgjøre lønnen din i offentlig sektor eller hos bedrifter med tariffavtale... Hva du kan jobbe som er ikke direkte noe problem, du kan like gjerne jobbe på ett sykehjem eller som mekaniker og ha samme utdannelse, men lønn vil variere da du ikke er verken utdannet innen mekaniske fag eller helse..

 

Men jeg vil tro at med din utdannelse vil kunne få jobb de fleste IT/Elektro relaterte yrker med lønn som fagarbeider, men det vil være opp mot hver enkelt arbeidsplass eller evnt din fagorganisasjon om du har det. ;-)

 

Kan vel også nevne at selve fagprøven blir lagt opp til bedriften du tar lærlinge jobben hos.. Så den blir uansett lagt til rette for hvilke arbeidsoppgaver du har gjort der.

Endret av Krozmar
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Såfremst annonsen ikke har IKT-utdannelse som absolutt krav, skal det gå fint å søke. Hjelper fint med noe selvlært kunnskap om datamaskiner generelt, og du vil selvfølgelig ha nettverksdelen dekt av utdannelsen (vil jeg tro).

 

Og som Krozmar sier, fagprøven skal bli gitt av bedriften og skal handle om ting du har jobbet med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...