Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Henge baderomskap rett på vegg


Anbefalte innlegg

I flere boliger jeg har bodd har vi kjøpt et slikt skap:

http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/50218964/

Altså et ganske høyt skap (192cm). I følge manualen henger man dette bare rett på veggen...det hadde jo selvfølgelig vært det desidert peneste og ikke minst mest praktiske i forhold til vasking under.

 

Men jeg har aldri turt det og har kjøpt inn 4 bein som det har stått på. På vårt baderom er det flis på veggene.

 

Hvordan gjør man det da, bare borer man hull i flisen? Sjansen for at man treffer en bjelke/stender bak er jo ikke så stor. Så da henger dette kun på flisen.. Man har jo heller ingen kontroll på om man borer rett i vannledning/strømledning? Disse ligger kanskje nærmere gulvet vanligvis?

 

Spm gjelder egentlig alle andre skap også, ser så kjekt ut å bare henge de på veggen. Men hos oss er det lagt syltynne gipsplater på veggen. Borer man i det er man gjennom før du har starta drillen omtrent.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flisene er enten montert på murvegg, gipsplate, sementbasert plate, eller plater som Litex m.fl. Så skapet vil aldri henge bare i flisene. Når du har boret hull til skruene og funnet ut om det kommer ut murstøv, gipsstøv, eller noe helt annet, og eventuelt nådd et hulrom i veggen eller ikke, kan du vurdere om du skal bruke plastplugger i hullet som ekspanderer når skruen skrus inn i dem, eller om du kanskje heller skal ha gipsanker som ekspanderer på baksiden av plata.

 

Ja, om du er uheldig kan du treffe rør og ledninger, så det er en fordel å ha en ide om hvor dette er trukket, og hvor dypt det ligger i forhold til lengden på skruene dine. Du kan ofte få en ide ved å se på hvor du har brytere, lamper, kraner og andre vanntilkoblinger. Du kan også finne dem med et måleapparat, Men stort sett er de så fornuftig lagt at det ikke er et problem.

 

Noen er også skeptisk til å bore hull gjennom membranen på bad. Dersom det ikke er et sted med direkte vannsprut og badet er fornuftig ventilert, er dret ikke noe reelt problem, men hvis man vil sikre seg mot at damp finner veien gjennom hullene, kan man ha litt silikon i skruehullene (eller på og i pluggen) før man skrur i skruen.

Lenke til kommentar

Her ville jeg prøvd med lim først. Så en nevnte casco superfix, casco har også en tube som heter extremfix anbefaler den mest.

 

Vis du finner ut at du vil skru fast skapet, så vil det altid være spikerslag bak concrete board platene eller litex platene.

spikerslaget vil være enten rupanel eller osbplater.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...