Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Bredbånd via Canal Digital. Trenger HJELP!


Anbefalte innlegg

Heisann! Endelig fant jeg et forum der jeg kunne søke om hjelp og råd. Jeg er ikke noe ekspert på dette her, men jeg skjønner litt hva det går i. Jeg bor i et rekkehus hvor jeg har 2 etasjer, min ruter er oppe på mitt kontor/datarom, har ingen rutere nede i 1 etasje. Jeg har slitt med dette i 1 år nå, men har ikke hatt tid til å virkelig gå inn å fikse dette før nå, nå er jeg så lei.

 

Problemet er: I 2 etasje, hvor ruteren ligger har jeg hustelefon og tv, alt går gjennom canal digital. Jeg har utrolig bra nettfart kun når jeg er oppe i stuen..men når jeg går ned på soverommet mitt og vil enten spille litt online, streame på nettflix så får jeg utrolig dårlig tilkobling, jeg syns der er utrolig rart jeg er fortsatt i samme hus jeg er bare nede i 1 etasje som er kun et par meter fra ruteren. Jeg ble anbefalt å kjøpe en Trådløs Extender ruter som skal få større og bedre tilkobling til de som er nede. Før jeg kjøpte den så hadde jeg 3 strekers signal av 5 som er vanlig tror jeg? Når jeg brukte den fikk jeg endelig 5 strekers signal, som jeg syns var så bra. Signalen er bra men selve internetten er av og til treg, laster opp en stund, når jeg bare går inn på youtube kan jeg ikke se hd kvalitet en gang, kan ikke se en film på nettflix uten at den stopper opp minst 20 ganger...når jeg spiller Online detter jeg ofte ut og må logge inn igjen. Hvorfor er det sånn? Jeg er fortsatt i samme hus, er det veggene mine som blokkerer signalene? Soverommet mitt er helt ytterst med gangen og ytterdøren. Har hørt at noen har nevnt at hvis man har betong vegger kan dette blokkere litt av signalene? men jeg vet ikke... Med en gang jeg er oppe får jeg super bra tilkobling og kan laste ned masse filmer og streame og gjøre masse ting på en gang....Noen som kan hjelpe, komme med tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan endrer man trådløs kanal? Det jeg gjorde når jeg fikset dette var at jeg måtte ha den extenderen ved siden av ruteren, for å synkronisere de sammen før jeg kunne ta extenderen ned...Når jeg får dårlig forbindelse som er av og til, då lyser det gult/oransje, når det er svært dårlig lyser den rødt, når den er bra eller vanlig er den grønn, så den er grønn omtrent hele tiden selvom jeg opplever ofte at når jeg går innpå youtube og ser på noen klipp så kan jeg ikke se HD då må jeg vente i 4-5 min før den har lastet opp...skal jo ikke være sånn....men når jeg går opp er forbindelsen helt utrolig bra...men da bytter jeg tilkobling fra extenderen til den vanlige ruteren, så når jeg går ned å skal sove eller være på rommet så bytter jeg til extenderen igjen...alt funker helt greit men jeg bare lurer på hvorfor jeg ikke mottar samme hastighet som jeg har oppe...Må jeg kjøpe ny ruter som jeg kan ha nede og? ikke extender men en annen ruter?

Lenke til kommentar

Dersom du har en ekstender som kan brukes som et kablet AP, er også det en god løsning.

 

Regner med at du har sjekket at både router og extender har nyeste FW? For å se hvor god ytelse det er mulig å oppnå gjennom din extender, kan du sette denne helt nær routeren, og sjekke hastigheten med en PC i samme rom.

Lenke til kommentar

Som allerede nevnt, dersom extenderen står nede, hvor du fikk dårlige signaler med pcen, får ikke extenderen heller gode signaler. Da hjelper den ikke stort.

Veldig vanlig at WiFi har problemer med å komme seg gjennom gulv/tak.

 

Beste er å ha en form for kablet forbindelse mellom extender og ruter. Beste er ethernetledning. Om det ikke går, kan homeplug være løsningen.

 

Har du forsøkt å la extenderen så rett ved siden av ruteren? Ikke umulig at signalstyrken til extenderen er bedre enn på ruteren. Evt. at den er stilt inn på en annen kanal, og at det derfor fungerer bedre.

Om du vil ha veiledning til hvordan endre kanal på den trådløse ruteren, sjekk brukermanualen for den.
Dersom du har p8702 fra Canal Digital, finner du veiledning her: https://kabel.canaldigital.no/Kundeservice/Brukerguider/ZyXEL-P8702N/Endre-tradlos-kanal/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...