Gå til innhold

Hjelp, hva skal jeg bli?


Anbefalte innlegg

Jeg kjenner meg takknemlig som har så mange muligheter, men samtidig stresset fordi jeg er under konstant press; jeg må jo velge snart! Jeg har null interesser (rart, men det er meg i et nøtteskall). :grin:

 

Farmasi: Storesøster har valgt dette, går andre året nå, hun er fornøyd. Studerer jeg dette (master) har jeg jo alle bøkene hjemme (gratis), og hun kan hjelpe meg. God lønn. :mrgreen::whistle:

 

Siviløkonom: Har ikke hørt så mye om dette yrket. Leste at man har høy lønn... Det virket interessant. Dessuten har jeg 4 i kjemi, så jeg likte ikke tanken på å studere farmasi, da det studiet innebærer 5 år med hard, in-depth kjemi. Matte er noe jeg liker, så jeg flyktet på en måte fra farmasien, og fant en redning da jeg kom over økonomistudiet. Er litt redd av tanken på menn i dress, så lille, rare meg ved siden av (161 cm).

 

Matte-lærer på videregående skole: Det som holder meg tilbake er det faktum at elever kan være slemme. Jeg er jo en elev selv, og vi klager jo på alt. Dessuten føler jeg at det vil være vanskelig å forklare alt så godt som de beste lærerne gjør. Samtidig liker jeg ikke tanken på at man må ta med seg arbeidet hjem. Jeg liker tanken av at jeg kan hjelpe andre.

 

Advokat: Jeg har aldri tenkt på dette før nå. Tok jo ikke rettslære, noe jeg angrer på nå, så har ikke så mye å si om dette heller... Man får jo høy lønn. :new_woot: Politijurist høres kult ut......

 

HJELP MEG MED Å VELGE! :cry::cry:

Har du erfaring innen noen av disse yrkene, eller noe som helst å komme med, vennligst svar! :p

Endret av Hellemokb
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lærer er, sånn jeg leser det, det eneste du faktisk har lyst til av det du skriver. At du ikke klarer forklare like bra som en god lærer er jo en selvfølge, du er tross alt ikke lærer i det hele tatt enda. Det kommer med utdannelse og erfaring. At elever kan være slemme er nå så, tviler på at det egentlig er så ille :)

Lenke til kommentar

Fag du velger på vgs har ikke alltid noe å si for hvilke studier du kan ta senere, du kan gå juss uten å ha hatt rettslære på vgs f.eks. Ingen som kan hjelpe deg med dette, det er et vanskelig valg og du må bare prøve deg frem selv. Med utdanning som lærer så vil du lære deg gode måter å lære bort på, så ikke la det hindre deg!

Lenke til kommentar

Virker som du er mest rettet mot noe som har med tall å gjøre hvertfall. Nå kjenner ikke jeg helt til disse linjene, men studerer du for å bli mattelærer er det dette du blir. F.eks en som studerer litteratur kan bli norsklærer. Er kanskje noe sånt innen matematikken også?

Anbefaler deg ikke å studere juss. Det er et hardt studie som krever en utrolig motivasjon. Karakterene du får har alt å si, og siden du virker mer tent og motivert på de andre studiene vil jeg tro det en bedre idé.

Lenke til kommentar

Jeg regner med du vet at vi ikke kan velge for deg. Jeg går siste halvår på VGS selv, og tenker å gå på NHH for det er prestisje... ...

Tips #1) Kom det på utdanningsmesse, der lærer du masse. Du får også masse info..

Tips #2) Dra på åpen dag på NHH. (og UiS 10.mars og BI 12.mars??)

Tips #3) Snakk med RÅDGIVER!!

 

I alle retningene du nevner så nevner du høy lønn. Da kan du like gjerne velge flygeleder? 1-2års utdanning, sikret jobb og 5-600k i startlønn?

 

Hva med ingeniør? Da har du utrolig mange valgmuligheter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...