Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tenkte bare en Pc som kan dra spill på høyere grafikk enn next gen konsoll. Hørt at next gen konsollene er på rundt medium grafikk. Hvor mye penger må han legge inn for å få en pc som er sterkere enn next gen konsollene?

PC-er er ennå overprisa i forhold til kronene man legger inn. En god (nyeste) GPU kan fort koste 3k eller 4k, en god (nyeste) CPU kan også fort koste 3k eller 4k. Slik har det alltid vært desverre. Med ditt budsjett som er 5k til 6k, er det mulig å sette sammen en PC som kan kjøre alle nyeste spill på medium eller lavere. Men samtidig kan den nok kjøre alle eldre spill på high eller maximum, det kommer an på grafikkortet du velger. Så om du mener alle eldre spill som en del av "de fleste spill" er det fullt mulig å sette sammen en slik PC, spesielt om du ikke bryr deg om å ha de aller nyeste komponentene/den nyeste hardwaren.

Endret av Lefsehatt1
Lenke til kommentar

å kjøre alt på high? nei.. men jeg har en laptop som kjører bf4 i full hd fint på medium og den har tilsvarende ytelse til en pc til 6k nå. Jeg kan komme med tips. Skal du ha skjerm og tastatur og alt så blir det ikke særlig bra skjerm og andre ting må også ofres, men du får bedre ytelse enn på en xbox one/ps4 da naturligvis. Min bærbare med et gt 650m grafikkort yter MYE bedre enn xbox one-maksinen jeg har.

Lenke til kommentar

For ca 5000,- kroner kan man få ett godt utgangspunkt til en gaming PC hvis man ekskluderer mus, tastatur, skjermkort og skjerm.

 

Man må i en prisklasse på ca 2000,- kroner på bare skjermkortet hvis man ønsker å overgå konsollene rent grafikkmessig.. Mye av grunnen til dette er at utvilklerne skreddersyr spillene på konsoll til spessefikk hardware, og tyner ut grafikken konsollene klarer å levere..

 

Derfor kan man få rimelig heftig grafikk på konsoll med dårligere hardware..

Endret av Krozmar
Lenke til kommentar

Hva om han øker til 7-8k?

Hvis han vil ha en god pc, som vil vare en stund må han nok opp i 9k dessverre...

 

Satt sammen en slik pc i denne listen her: http://www.prisjakt.no/list.php?l=152466&view=b

 

Hadde hvert mulig å gått for et enda rimeligere kabinett og en billigere psu, men er ikke så mye å spare på det(i tillegg til at du går ned i kvalitet da).

Lenke til kommentar

En 280x brukt finner du for ca. 1000kr +-

Skaff en Intel Pentium Anniversary g3258 for 650kr (kjører den selv med stable overclock 4.2Ghz)

Billig B85 HK, billigste modulær PSU du får tak i, finn et ok kabinett og du er good to go.

Skal skjerm, tastatur og mus være inkludert i prisen?

Kan anbefale Mionix Avior 7000 hos Komplett for 200kr, gjerne et mekanisk tastatur fra CM Storm til ~600kr på tilbud for tiden.

Selv kjører min "billig pc" til 9k med alt inkludert World of Tanks på Maximum ~65fps, min andre build for totalt 12k kjører spill ikke så mye raskere xD

Ta en titt på f.eks. Tek Syndicate sine "Console Killers" ;)

Lenke til kommentar

Laget nå en ny liste med utstyr i tillegg(basert på tips om tilbud fra Winnetou2012 :)), pris kommer på ca 8300 kr.

http://www.prisjakt.no/list.php?l=152963&view=b og denne pakken her:: http://www.netonnet.no/art/data/datakomponenter/oppgraderingspakker/kabinett-og-stromforsyning/fractaldesign-core2500500wwhite/210642.7758/ :)

Endret av The mystical forest
Lenke til kommentar

Kjøp 280x brukt for ett laken så har du en prislapp på ~7300

Noe særlig billigere blir det ikke. (med mindre du kjøper ett grafikkort som er elendig for gaming)

Jeg er generelt lei folk som sier:

"PC under **k er ubrukelig!!!#!#%%!"

Jada, det er bra hvis du får spyttet mer penger inn, men jeg sitter godt fornøyd med min rig til totalt 9200kr. Hvis ingenting hadde vært på tilbud hadde den kommet på ~15k, alt er mulig med kunnskaper og TÅLMODIGHET. Jeg kjøpte en Phantek CPU kjøler ala downgraded Noctua d14 og kjører på 4.2Ghz (med litt tuning burde den klare 4.5Ghz på under 80°C)

Hvis budsjettet inkluderer mus, tastatur og skjerm er det allikevel i minste laget til å blir klassifisert som "gamer rig".

Lykke til allikevel! Synes Forest sin så bra ut ;)

256gb SSD er liten prisøkning vs både HDD og 120gb SSD, har akkurat samme i min rig for 9k - greit det !

Endret av Winnetou2012
Lenke til kommentar

Hvis du får tak i 280x(kanskje dere finner noe enda bedre enn dette også) brukt til ca 1000kr er det en del og spare ja!

Hvis 256GB er litt for lite kan han enten spare til han kan kjøpe en 1 tb Barracuda harddisk eller kjøpe tb harddisken med en gang, itillegg til en mx 100 128GB for OS :). Alt som blir lagret på SSD vil føles raskere (starter raskere og slikt) enn på en harddisk. Så hvis 256GB er nok, vil nok dette være det beste :) .

Ser dette tastaturet her er også på tilbud: https://www.komplett.no/cm-storm-trigger-z-gaming-keyboard-brown/808424

Det har vrist-støtte og macro knapper hvis dette er noe ;) (da til en litt dyre pris)

Endret av The mystical forest
Lenke til kommentar

Jeg stemmer for en 256gb SSD og eventuelt en HDD senere. Selv ville jeg ikke gått opp til Trigger Z, blant annet Asrock (som jeg har) har en keymapper og macro creator som fungerer på alle tastatur. Skal linke til Finn annonse med 280x :wee:

 

Edit: Her fant jeg noen: MSI, Asus, Gigabyte og enda en Gigabyte.

De er solgt fra diverse steder i landet, så hvis det å hente er en mulighet så tar du det som er nærmest ;)

Endret av Winnetou2012
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...