Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har nydelig gått til innkjøp av Sony A7 II kamera.

Driver å ser på alternativer for blits til denne, har i dag Metz 58 AF-2 til Canon (som jeg er kjempe fornøyd med å bruke).

 

Jeg trenger da ny blits til min Sony, og har da sett på følende modeller:

 

Metz 64 AF-1 Digital Sony / pris 3995.-
Metz 58 AF-2 for Sony / pris 2785.-
Phottix Mitros TTL / 1995.-
Sony Alpha HVL-F60M Blits / pris 4690.-
Så skal det sies at jeg bruker skjelden på manuelt modus, kun enkelte ganger. Blits er ikke en tilbehør jeg bruker ofte, men syns alltid det er greit å ha med meg uansett. Jeg tar mye bilder til selskaper o.l, og da kommer blits godt ann enkelte ganger.
Sony sin HVLF60M har jeg fått en tilbud på 3500 kr (helt ny, fra bekjent), noe som jeg vurderer sterk. Men jeg har ingen erfaring hvordan denne er, noen som har denne eller hørt litt om den?
Phottix har fått mye positiv feedback, veldig fin i pris i forhold til de andre.
Metz - vet jeg er kjempe gode. Vært veldig fornøyd med dem i mange år. Er det da vært å gå fra 58 til 64?
Hva bør jeg ser etter og hvorfor?
Endret av ChoDe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har lest gjennom litt forskjellig amerikanske forum, et problem som går om.

HVL-F60M - Mange har problemet der at den blir ofte overopphetet. Til den prisen, blir det da ikke aktuelt.

 

Har Metz 58 AF-2 for Canon, fungerer veldig greit. Etter å ha tenkt gjennom etter min egen bruk, ser da ikke behovet for Metz 64 AF-1.

 

Selv om HVL-F60M koster meg 3500 kr helt ny (ca 1000 kr billigere) - fryster veldig, så må jeg kanskje slippe tak på den. Metz 64 AF-1 blir for dyrt, 58 dekker mine behov.

 

Valget blir mellom Metz 58 AF-2 og Phottix. Noen som har noen tanker rundt dette?

(PS: er det noen mulighet for å gjøre min Metz for Canon, bruksklar for Sony med TTL?)

Endret av ChoDe
Lenke til kommentar

Jeg kan ikke svare konkret på alternativene dine, men har noen erfaringer med andre alternativer og noen tanker om hva jeg ville gjort i dag.

 

Jeg har en stk Sony HVL-F43 og to stk HVL-F58. Alle disse har "gammel" sko, men fungerer fint til alt jeg har brukt dem til. Jeg har klart å få den 43 blitsen til å overopphete et par ganger når jeg har tatt portretter, men dette har ikke vært et stort problem. Jeg vil tro det samme gjelder for den HVL-F60M blitsen. Du klarer sikkert å få den til å overopphete, men det er neppe et stort problem. Jeg syntes imidlertid prisen var stiv.

 

I tillegg til disse har jeg etter tips her kjøpt meg en Nissin i40 som jeg bruker når jeg skal ha blitsen på kameraet (de andre bruker jeg mest trådløst). Denne syntes jeg er genial. Veldig liten, kjapt interface (hjul istedenfor knapper) og sterk nok til vanlig "husbruk". Denne ville jeg definitivt vurdert om du kan leve med noe lavere styrke.

 

I dag ville jeg nok også vurdert Phottix Mitros + (merk +) om jeg skulle hatt større blitser. Disse kan fjernstyres av Phottix Odin systemet uten å koble på noen mottaker. For min del ser jeg dette som en stor fordel og har vurdert å bytte ut Sony blitsene mine med et par sånne. Jeg tror Phottix Mitros (uten +) er samme blitsen, men denne trenger mottaker for å fungere trådløst.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...