Jump to content

Plutoid

Medlemmer
 • Content Count

  337
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 :)
 1. Jeg har olympus 75-300mm MFT objektiv som jeg benytter på Olympus m10. Jeg kjøpte objektivet fordi det var et lett objektiv med stort zoom område. Men ofte hvis jeg skal zoome inn på noe når det er mørkt begynner zoomen å jage. Det burde vært manuell zoom i tillegg. Jeg kan ha lang åpningstid om jeg bare får objektet i fokus. Jeg skulle ta bilde av månen noe som viste seg umulig. Jeg fikk Ikke månen i fokus. Har noen tips til meg.
 2. Jeg har olympus omd 10 mk2. Det skal ikke mye til før jeg får uskarpe bilder når det blir litt mørkere ute, for lang åpningstid. Jeg føler ikke at jeg kan øke iso til mer enn 3200, maks 6400. Men likevel er jeg ikke fornøyd med bildene tatt i skumringen eller med litt lite lys. Selv om jeg benytter 17mm 1,8, 45mm 1,8 blir bildene uskarpe, alltid noen som beveger på seg. Jeg har vurdert å gå over til Canon RP som er et fullformat kamera. Kamera er ikke så stort, men er redd det blir for store objektiver å ta med på tur. Jeg byttet fra Canon 60D til olympus grunnet lette objektiver fra olympus. Hvordan skal jeg kunne bli fornøyd med olympus. Vekten er perfekt, men mangler skarpe bilder for å bli helt fornøyd. Noen triks
 3. Klart det er en knøttliten sensor på mobilen vs systemkamera. Men når det gjelder ferieminner og familiebilder er en mobiltelefon bra. Hvis man tar et bitte lite utsnitt av mobilbilder vs systemkamera ser man forskjell. Men som regel er jo bildene i 10•15 format eller på en PC og da er det godt nok. Det som mobilen ikke har er zoom / optikk variasjon. Mobilen har noen faste objektiver og litt zoom, men ikke i nærheten av mulighetene med systemkamera. Det andre er følelsen man har med systemkamera. Man titter inn i kamera og stenger det andre som forstyrrer ute. Det er fotografering.
 4. Nå har jeg hatt Huawei P20 siden i høst. Det fungerer veldig bra i det daglige. Selv i skumring er det bra. Det er klare bilder, fine farger og det er alltid med. Foreløpig ligger mitt Olympus på hylla. Det jeg har på systemkamera er et teleobjektiv. Det har ikke mobilen. Men det ble lite brukt før og ikke brukt nå. Derfor slår tanken meg. Hva med FF kamera. Canon har kommet med et nytt kamera. Canon RP til en fornuftig pris. Men jeg er usikker på om jeg kommer til å ta med et FF kamera når jeg ikke tar med et 4/3 kamera. Er det noen andre som har mobilen som førstedamer, men ønsker å fotografere.
 5. Ja her ser jeg at jeg har noe å lære. Føler jeg er litt på vei. Jeg ble veldig frist til å gå tilbake til Canon fra Olympus. Jeg har både Canon 70-200mm f4 uten is og Sigma 150 makro samt 50mm f1,8 som jeg syntes er gode objektiver, selv om de ikke er i toppsjiktet. Derfor frister Canon sin R serie med FF brikke. Men grunnen til at jeg gikk over til Olympus var at det var et lett kamera og ikke minst lett fastoptikk. Derfor er det vanskelig. Det kan hende at når gleden av å få et nytt kamera har lagt seg blir kamera liggende hjemme og mobilen blir alltid med.
 6. Hvis canon sitt objektiv har en blender på f3,5-6,3 måtte man hatt et objektiv på f2,92-5,25 på mitt olympus. Da har jeg delt på 1,2. Hvis det stemmer så gir det meg en indikasjon på hvor bra/dårlig lysstyrken til canon er forhold til mitt olympus f3,5-5,6. Jeg syntes jo f6,3 på canon hørtes dårlig ut, men det er jo bedre enn f5,6 på olympus. Nå er det jo lyssvake objektiver begge. Benytter fastoptikk med 17mm f1,7 og 45mm f1,8
 7. Poenget å regne om 17 mm til 34 mm er for å få en følelse på billedvinklen man får gjennom objektivet. Har man 17mm på olympus tenker jeg nesten normalobjektiv, mens 17mm på FF er helt klart en vidvinkel Jeg tenker fortsatt på blenderen. Hvis jeg har et FF kamera og bruker 200iso og en blender på f3,5. La oss anta at lukkertiden blir 1/250 sek. Så tar jeg et olympus kamera med crop på 2 og benytter 200iso, men ønsker en lukkertid på 1/250 sek. Slik du sier det blir det da en blender på f3,5, noe jeg ikke forstår.
 8. Et objektiv med blender f2 vil på en FF brikke gir jo mer lys på brikken enn et olympusobjektiv som har 1/4 av arealel. Må man ikke gjøre noe her som man gjorde om 25mm til 50mm med crop på 2.
 9. Et objektiv med blender f2 vil på en FF brikke gir jo mer lys på brikken enn et olympusobjektiv som har 1/4 av arealel. Må man ikke gjøre noe her som man gjorde om 25mm til 50mm med crop på 2.
 10. Hvordan sammenligner man blenderåpning mellom et crop kamera fra Canon og olympus. Jeg tenker på et objektiv fra olympus 14-42mm f3,5-5,6 vs canon m15-45mm f3,5-6,3 og olympus 17mm f1,7 og canon m22mm f2. Det er greia å se at 22mm blir 35,2mm i FF, men blender mellom to crop faktorer.
 11. Jeg har 17mm f1,7 og 45mm f 1,8. Små og lette objektiver. 45mm er overlegent skarpest. Men klart objektiver med f1,4 og f1,2 er mye større, men som regel bedre optisk og som blenderen sier mer lysskarpt. Man får avgjøre om det er vært prisen og størrelsen.
 12. Jeg har snakka varmt om 4/3 mange ganger. Det er et kamera man lettere tar med på en liten tur. På fjellturer kan man ha kamera i lomma med et objektiv påsatt og et objektiv i den andre lomma. Det er et kamera med FF brikke for stort til. Det blir for tungt og for stort. Men lommeplassen har for min del mobilen overtatt. Jeg kommer til å selge hele 4/3 serien og kjøpe Sony A7...., prisen avgjør hvilket. Men har sett på Canon R. Med å se bildene mot hverandre liker jeg bedre Canon. Om det stemmer blir valget vanskelig. Jeg liker Sony og at de fornyer seg. Canon er konservative. Kjenner ikke til Nikon.
 13. Skal du til Ecuador er det ikke den beste tiden å være der værmessig. Det regner mest på den tiden, men ikke så mye som andre land med kraftig regntid. Med det tenker jeg på at det er OK og ha et kamera som tåler en regnskur. Nye R tror jeg ikke er like værbestandig som 7D.
×
×
 • Create New...