Gå til innhold

HTC One M9 blir et monster


Anbefalte innlegg

Enn så ofte jeg høvler ned påstanden "det beste kameraet er det man har med seg" så må jeg innrømme at jeg svikter ganske ofte i å ta med meg speilrefleksen. Telefonen blir en backup. Min nåværende 4 år gamle telefon med 1/4" FSI-sensor på 5 Mp trenger en oppgradering og det skal den få når jeg finner erstatteren. Sannsynligvis en telefon med Snapdragon 810 og 2 "gode" kamera på baksiden. God skjerm, god batteritid og slow motion full HD er heller ikke å forakte når jeg først oppgraderer. Ytelsen til Snapdragon 810 trenger jeg ikke, men den følger med på kjøpet.

 

Da jeg var i India nå i høst, brukte jeg bare M8 telefonen til å ta bilder.

Synes det ble helt bra (for de som vil se en masse familie bilder, og bilder av kuer i veien, kan se her...)

Selvsagt, de bildene tatt i/under vann brukte jeg IKKE M8 telefonen til å ta ;)

 

Eneste gang jeg savnet speilrefleksen var vel på delfin safari. For der var delfinen vanligvis godt plantet i vannet før kameraet på M8 i det hele tatt reagerte. (fikk med mer da jeg filmen da...)

 

Så til min neste India tur, blir det kun M9 som blir brukt som kamera tenker jeg.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flotte motiver og sikkert knallbra opplevelse. Mulig det bare er meg, men jeg irriterer meg over kvaliteten på de fleste bildene der. Utbrente høylys, detaljløse skygger, mye bildestøy, bevegelsesuskarphet, merkelige hvitbalanser osv. Ikke alt i alle bildene, men de fleste bildene har minst ett av disse trekkene.

 

Detaljnivået er umulig å si noe særlig om ettersom de få originalbildene jeg åpnet bare var på 0,6 megapiksler, men det er nedslående å få betydelig støy og bevegelsesuskarphet i så nedskalerte bilder.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Ja det er en del støy i bildene. Og hvitbalansen var ikke på topp. Så det er absolutt ingen erstatning for gode kameraer, men det ble bedre enn hva jeg hadde forventet.

Nå er bildene som ligger på nett, kjørt gjennom Picaza for å redusere størrelsen før jeg legger dem på nett. Men likevel, ikke topp kvalitet nei.

Hadde bare ikke plass til å ta med noe bedre, og må også si at det var deilig å slippe å tenke på (og ikke minst gå å bære på) et stort speilreflekskamera under turen.

 

Men det er kanskje på noen av disse punktene M9 kameraet blir bedre? Er jo lov til å håpe.

Jeg hadde jo bare med meg et 4 MP kamera....

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...