Gå til innhold

[Løst] SYKMELDINNG ETTER TRENING


Anbefalte innlegg

Hei

 

Noen ganger når jeg trener ben. Kan bena mine bli litt for utslitte og jeg klarer ikke gå så bra til vanlig og har ikke sjans i trapper. Kan dette gi meg en sykemelding?

 

Det kommer helt sikkert an på om hvor vondt en har det, men jeg bare lurer på om det er mulig og få det? Også hvor lang tid i forkant må man ha sykemelding før en skal jobbe?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I dag får jo folk sykemeldinger for faen meg alt, så ja det går så lenge du ikke er i stand til å utføre jobben din. Hvor mange prosent du får kommer vel an på hvor vondt du har det. Klarer du ikke jobbe i det hele tatt må du jo ut i 100 %. Hva slags jobb har du? Har du en jobb hvor du sitter stille burde jo ikke litt vondt i beina hindre deg. Verre om du er brannmann eller snekker.

 

Så litt moralsk pekefinger uten at jeg vet noen ting om tilstanden din og som er skrevet mer på generelt grunnlag; som sagt tar folk i dag ut sykemeldinger i hytt og pine. Arbeidsmoralen blant enkelte (spesielt unge) er så lav at jeg blir flau, men mest irritert.

 

For all del, kan hende du har all grunn til å ikke jobbe med dine smerter. Men hvorfor utsette deg selv for slik trening når du er klar over at smertene kan komme? Dette er spørsmål legen også vil stille.

 

Edit; Eller snakker du om den velkjente gangsperra man av og til får etter heftige beinøkter. Jeg og sliter nemlig med trapper etter 2 timers hardkjør på beina. Dette får du ikke sykemelding for ;)

Endret av Downhill
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis du får problemer etter treningen er ikke løsningen sykemelding, da bør du heller justere treningen din slik at du kan bruke kroppen din i etterkant.

 

Med det sagt, så er det fult mulig å få sykemelding fordi du har redusert arbeidsevne. Om det skyldes trening, ulykke eller forhold på arbeidsplassen har ikke noe å si. Poenget er at du har redusert evne til å arbeide. I utgangspunktet vil jeg tro at det er bedre (raskere, enklere og billigere) for din egen del å bare bruke egenmelding. Du risikerer å måtte vente på legetime i noen dager som uansett resulterer i at du må bruke egenmelding.

I henhold til gjeldende regelverk må den dog leveres arbeidsgiver samme dag som den utstedes. Du kan altså ikke få sykemelding på mandag og vente med å levere den før på onsdag fordi det er onsdag du skal jobbe.

 

Protip: Om du insister på å trene så hardt at du får problemer. Gå på jobb og fortell sjefen at du plages med å gå, be om tilrettelagt arbeid en kort periode som innebærer mindre bruk av ben. Det setter arbeidsgiver større pris på enn om du er helt bort for hans regning.

Endret av Nedward
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...