Gå til innhold

Lønnsvilkår tippbilsjåfør


fred44

Anbefalte innlegg

Det har nå kommet ett forslag fra ledelsen der jeg jobber om at vi ikke får betalt før vi får på første lasset om morran og at vi ikke får betalt etter at vi har tippet siste lasset på ettermiddagen . Vi mister da en halvtimes lønn på morran og ettermiddagen .

Vet noen om dette er lov ?

Vi bli da eventuellt straffet fra vi starter bilen og til vi stopper om ettermiddagen så en skulle tro vi har noen rettigheter angående dette .

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Arbeidstiden defineres jo som "den tiden arbeidstager står til arbeidsgivers disposisjon".

 

Hvis sjåføren behøver å være på plass for å få lastet på om morgenen, så er dette arbeidstid. Hvis arbeidsgiver sørger for at bilen er ferdig lastet og sjåføren har en arbeidsplan som forutsetter ferdig lastet bil hver morgen, så er lastetiden ikke arbeidstid for sjåføren, men for den som laster på bilen.

 

Hvis bilen kan parkeres der og da etter at siste lass er tippet og det ikke lengre er behov for sjåføren lengre, så kan arbeidstiden også ta slutt "der og da" for sjåføren. Hvis det der i mot er behov for "etterarbeid" slik som å parkere bilen på riktig sted, eventuelt rengjøring og slike ting, og dette utføres av sjåføren, så inngår dette i sjåførens arbeidstid.

 

Med andre ord, hvorvidt den omtalte time er arbeidtid eller ikke, avhenger om det er tilstedeværelsesplikt og arbeidsplikt. Hvis man der i mot møter opp en halv time før arbeidstiden for å se på mens noen andre laster bilen og man er der en halv time ettertpå for å se på mens noen andre parkerer og tar seg av bilen, så er det kanskje ikke arbeidstid for sjåføren (Hvis arbeidsgiver ikke har bedt han komme og han ikke deltar i arbeidet i denne tidsperioden.)

 

En ennen side ved saken det er jo selvfølgelig om det dreier seg om sjåfører som er omfattet av en tariffavtale, da kan det jo også være andre bestemmelser som kommer inn.

 

Mitt syn på saken. Andre syn?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mitt syn er at en arbeidstaker må få lønn for tiden han jobber OG må få avsluttet arbeidet på samme plass han begynte. Hvis ikke må tiden det tar å komme seg til stedet man begynte arbeidet også regnes inn i arbeidstiden.

 

Dette punktet er mest aktuelt for piloter, bussjåfører, togførere, etc.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...