Gå til innhold

Yabank og nedbetaling av et forbrukslån.


Ekinorak

Anbefalte innlegg

Tok et forbrukslån for en liten periode. Betalte alle avdragene, og etter noen måneder ringte jeg for å betale ned hele lånet. Jeg ble fortalt hele beløpet jeg måtte betale ned. 42843kr. Som var igjen på forbrukslånet. Jeg la på 20kr ekstra og betalte. Senere logget jeg med på yabank sine sider og så at jeg var 20kr i pluss.

 

Etter ca 2 måneder fikk jeg en regning i posten på 261kr. Med: Renter for denne måneden 186kr+ Termingebyr på 40 og fakturagebyr på 35. Så totalt 261kr.

 

Jeg tok kontakt med yabank sin kundeservice og spurte hvorfor dem ikke ga meg alt jeg skulle betale i først omgang. Svaret jeg fikk var:

 

Hei


 


Restsaldo på ditt lån er pr i dag kr 261,63.


Renter på lån er ikke beregnet på din faktura.

 

 

Det er jo et lite beløp så er bare prinsippsak. Jeg var ikke ute etter å betale enda et termingebyr fordi dem ikke gjør jobben sin.

Av min idiotskap glemte jeg å betale den, og nå fikk jeg en ny regning i posten på 403kr (som er 261+Renter+Purregebyr på 64+ faktura 35) OG enda et termingebyr på 40kr.) Er det lov å ligge termingebyr på en purring?

 

Får ta å betale hele regningen, men for en drittbank.

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vidt jeg vet beregner alle banker rentene etterskuddsvis, (Slik at påløpte renter for en måned legges til på neste måneds faktura)

Uten at jeg kan forklare hvorfor Kundeservice ikke presiserte dette velkjente prinsipp hvis du ba om å få slettet hele lånet. Det nytter ikke bare å se på saldo.

 

At de krever både termingebyr så lenge du har penger utestående og purregebyr når du glemmer å betale er vel ikke så overraskende.

Men hvis Kundeservice har gjort en feil, burde de jo ta ansvar....

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...