Gå til innhold

Overtidsbetaling


iPlay

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har et spørsmål angående overtidsbetaling. Dreier seg om en sommerjobb. Beklager hvis jeg har postet feil, må fjerne flytte på tråden til riktig plass. Det gjelder overtidsbetaling.

 

"Firmaet betaler overtid med et tillegg på 50% av regulær timelønn ved arbeid utover 160 timer per måned og overtidsgodtgjørelsen betales etterskuddsvis hver måned."

 

Jeg er litt usikker på hva de mener når de sier 160 timer. Må jeg jobbe 10 timer mer før jeg kan få overtidsbetalt? Litt om hvordan jeg tenkte;

 

Først, 160 timer per måned. Jeg tenker jo per måned som 4 uker. (Feil?)

Da tenkte per måned = 4 uker = 160 timer/4 uker = 40 arbeidstimer per uke. Det vanlige er jo 37.5 timer per arbeidsuke, hvis du trekker ifra lunsj. Så det eneste som ga mening er at lunsjen er en del av arbeidstiden. 8 arbeidstimer daglig, fra kl 8 - 16, med lunsj.

 

Jeg lurer på om dette stemmer, eller om jeg tar feil?

Tenker dette scenariot; en vanlig arbeidsdag fra kl. 8-16, hvor 7.5 timer er arbeidstimer og 0.5 timer til lunsj. På 4 uker blir det jo 150 arbeidstimer. Jobber jeg 1 time overtid, blir det totalt 151 timer jeg har jobbet. 9 timer igjen til før jeg kan få overtid, noe jeg syntes er ganske rart.

 

Og beklager hvis jeg spør om noe som virker så åpenbart, er første arbeidskontrakt jeg noensinne har fått, så dette er ganske nytt for meg!

 

Har spurt fremtidig arbeidsgiver ,men ikke fått noe svar enda. Tipper jeg får et svar på mandag, men jeg har jo lyst til å vite det nå + mandag er frist for signering!

 

Takk på forhånd. :)

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...