Gå til innhold

Hvor bør jeg starte karrieren min?


Anbefalte innlegg

Hei. Studiene nærmer seg slutten, og jeg har aldri tenkt på hvor jeg kunne tenkt meg å jobbe etter endt utdanning. Endte med at jeg sendte ut søknader overalt da jeg ønsker en jobb etter studier (studeter informatikk btw).

 

Jeg har alltid tenkt på å starte karrieren min i et større selskap da jeg har tenkt på mulighetene de større kan tilby (Eksempel: Accenture, Capgemini, Visma). Men et godt arbeidsmiljø er jo også viktig for meg. Jeg har jo lyst til å glede meg til en arbeidsdag. Føler at de mindre selskapene er bedre på det (Eksmepel: Avanade, Ciber, Computas, Knowit. Kanskje ikke så små). Har fått et inntrykk av at de mindre kanskje har et bedre miljø, tettere oppfølging, bra kultur osv. Mange sier det er bedre å starte karrieren i et mindre selskap pga dette.

 

Når jeg tenker større/mindre, tenker jeg egentlig på X antall ansatte. De større jeg har oppgitt har f.eks 1000 ansatte i Norge.

 

Lurer derfor på om noen av dere har vært i en lignende situasjon, og om dere kunne fortalt meg litt om valgene dere tok etter studier, og resultatene av det. Ikke bare om du har vært i en lignende situasjon, men generelt. Har du kanskje jobbet for/jobber hos et av de nevnte selskapene ovenfor? Jobbet andre steder enn de nevnt over? Send meg gjerne en PM om du ønsker å dele noe, men mer privat!

 

Mine mål: Starte som utvikler. Kanksje drive med arkitekt senere, kanskje en større posisjon om et par år (prosjektleder f.eks). Har lyst til å bli flink i det jeg driver med!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Helt riktig, hvor du skal forsøke å få jobb er helt avhengig av dine ambisjoner. For din del er det viktigste å få jobb ett sted hvor de har prosjektledere og arkitekter siden dette er din karrierevei. Det har aldri vært på min plan å bytte fagfelt fra utvikling, og spør du meg så er det mye byråkrati og hirarki i miljøer med egne prosjekt og arkitekt-team som suger energien ut av en. Med unntak selvsagt, man treffer også prosjektledere og arkitekter som er flinke og motiverende å jobbe med.

Lenke til kommentar

Jeg vil definitivt anbefalt å starte hos en av de store, de er meget dyktige på å få nyutdannet ut i arbeid raskt og du lærer mye på kort tid. Etter 2-3 år, så kan du da lett gå til en mindre organisasjon hvis du finner ut at det passer deg bedre. Min erfaring er at det vanskeligere å gå andre veien, da folk som bare har jobbet små steder mangler en del erfaring som bare store organisasjoner kan gi.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...