Gå til innhold

Gratis frakt fra utlandet... hvem får betalt for å frakte?


hean

Anbefalte innlegg

Tenker på når man bestiller fra sider som Ebay så er frakten gratis i mange tilfeller, hos dx.com er det alltid gratis fraks selv om du bestiller for kun noen øre.

 

Tipper selger bruker noen kroner for å få tingen ut fra en båt ett eller annet sted men når den kommer til Norge så skal den fremdeles fra kai (eller lignende) og frem til døra eller postkassa mi, får noen betalt for det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Svaret ligger i Verdenspostkonvensjonen og er ikke så langt unna det du tror.

 

 

Per i dag får altså Posten Norge en rekke pakker og brev fra utlandet som skal leveres ut. De får betalt for jobben, men på langt nær det jobben koster dem. Kostnaden blir lempet over på de andre postkundene, de som sender pakker og brev i Norge.

Når to land sender post seg i mellom motregnes det først et antall kilogram med post mellom dem, tilsvarende den mengden det landet som sendte minst sendte til det andre landet. For all det overskytende skal det betales en terminalavgift som henger sammen med den generelle økonomiske situasjonen i hvert enkelt land. Resultatet er at Norge betaler en høyere avgift for sine overskytende kilogram med post enn det land som for eksempel Kina og USA gjør. Kineserne har krav på å sende pakker til utlandet for en sum som ansees som grei i Kina, problemet er bare at den summen er fryktelig lav sett med norske øyne.

 

Mer i denne ekstra saken: http://www.hardware.no/artikler/guide-verdenspostkonvensjonen/157151?key=2mIjsA0m

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...