Gå til innhold

Kjøpt ny Lenovo. Følger med "virus"?


Anbefalte innlegg

I går kjøpte jeg en Lenovo IdeaPad Yoga Pro 13,3''. Starter den opp og det er helt greit. Går inn på IE for å laste ned Chrome. Fyrer opp Chrome også kommer det opp en slik irriterende søkeside som er full av spam. Jeg har klart å dra på meg en search hijacker drit. Sjekker kontrollpanel om det er så lett som å avinnstallere programmet som sender meg til søkesiden. Joda. Det lot seg løse ganske lett. Utrolig nok. Men har nå også lagt merke til at det er et annet irriterende program som også holder på. Edeal mener jeg det het (sitter på jobben nå). Det lager diverse linker på forskjellige ord i nettleseren. Linker som bare er spam. Og noen ganger så blir man sendt til en "spørreundersøkelse" hvor man kan få premier etter at man har svart. Ganske så smart egentlig da de skriver på godt norsk og refererer til siden man er inne på. "Tek.no ønsker å forbedres. Kan du svare på noen spørsmål som tar 1 min. Du vil bli premiert". Lett for noen som ikke skjønner seg så mye på data og bite på den der. Googlet litt og edeal var ikke like lett å fjerne. I tillegg så skriker Norten eller noe annet antivirus drit om at pc'n er i fare. Kjøp abbonement, bla bla bla.

 

Faen ass. Er det sånn det liksom skal være når man kjøper pc fra HP, Lenovo, Samsung osv?! Sist jeg kjøpte pc var fra Multicom. Så jævli digg. Der fikk man Windows og that's it. Ikke masse piss programmer som skriker om at du må betale ditt eller registrere datt. Prøvde en HP før denne og det var samme dritten. Vurderer å leverere tilbake denne også. Makan til møkk.

 

Flere med lignende erfaring? Er dette normalt eller bør jeg levere dritten igjen. Tenkte jeg skulle prøve en recovery når jeg kommer hjem først for å se om det hjelper.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da jeg kjøpte yoga 2 pro i vår ble jeg (positivt) overasket over hvor lite bloat som lå på maskinen. Spørs nok om du ikke har vært ekstremt uheldig da du lastet ned chrome! (Søkte du etter chrome og lastet ned fra en random side, eller direkte fra google? )

 

 

 

edit: Når jeg leste gjennom det du skrev på nytt la jeg merke til "levere tilbake".... Husker du om det var noen tegn på at maskinen var brukt før da du fikk den? I tilfelle du, mot alle rettningslinjer, kan ha fått en demo-vare? TV2 hadde nylig en sak om dette..

Endret av Anech!
Lenke til kommentar

Da jeg kjøpte yoga 2 pro i vår ble jeg (positivt) overasket over hvor lite bloat som lå på maskinen. Spørs nok om du ikke har vært ekstremt uheldig da du lastet ned chrome! (Søkte du etter chrome og lastet ned fra en random side, eller direkte fra google? )

Den var forseglet så den var nok ikke brukt, men når jeg tenker over det så søkte jeg på chrome og lastet ned første linken. Er vant til å søke i adresse feltet når jeg bruker chrome. I IE så er det vel Bing som er søkemotoren. Det er rart for når jeg googler eller "binger" nå så er jo stort sett alle de første linkene legit :s Må ha vært litt rask på avtrekkeren og dratt med noe møkk. Er like greit å kjøre en recovery da den er helt ny, og gi maskinen en ny sjanse!

Endret av Demonickon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...