Gå til innhold

[Løst] Koble sammen "gammel" tv og Philips HTL9100 lydplanke?


Anbefalte innlegg

Vi har en LG tv som er et par år gammel, en LG 42PQ1000 plasma tv. Denne har følgende ut/innganger:

 

post-82494-0-98868200-1404928902.jpg

 

 

Siden vår gamle Phillips HTS 6100 lydplanke, som vi var veldig fornøyd med, har gått i stykker, funderer vi litt på å kjøpe Phillips HTL 9100 . Med denne kombinasjonen hadde vi håpet å kunne koble til slik at man også kunne kjøre lyden fra tven gjennom planken. Kunnskapen om dette er minimal. Kobler man da en kabel mellom "Optical Digital Audio Out" på tven og Digital Optisk inngang på lydplanken da?

(Lydplanken står med følgende tilkoblinger: AUX-inngang, Digital koaksialinngang, Digital optisk inngang, HDMI 1.4-utgang (ARC), HDMI-INNGANG 1, HDMI-INNGANG 2

 

Og er det kabel av denne typen man bruker i mellom? Vi har også en Pioneer BDP-170-K Blueray spiller. Kobler man denne bare til planken via HDMI og det er det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, så ikke at det var den versjonen. Da er det beste løsningen å kjøre HDMIen fra BD spilleren via planken. Vet ikke hvordan den reagerer når man ikke har tatt av bakhøyttalerene (altså lader dem), men lær deg og kjenne stereo og surround knappen på fjernkontrollen.

 

Den dagen du oppgraderer TVen, så kan du også fjerne den optsike, og bruke Audio return channel (ARC) delen som ligger i nyere HDMI standarder som planken støtter på utgangen. Da sender den lyden fra TVen til planken i samme HDMI kabel som du sender bilde fra tilkoblede enheter via planken.

 

Siden planken er såpass godt utstyrt (altså 2 HDMI innganger) så kan du koble til dekoder eller andre ting også hvis du har det.

Lenke til kommentar

Kan denne tven kobles til med bare HDMI? Står jo "Grensesnittet High-Definition Multimedia Interface (HDMI) kan overføre både lyd og bilde fra andre enheter til HD-tv-en i en enkelt kabel. Nå kan du problemfritt koble spillkonsollen, dekoderen, Blu-ray-spilleren eller hjemmekinoanlegget via HDMI." , men kan ikke se under spesifikasjoner om den har ARC?

Lenke til kommentar

Endte opp med å kjøpe tven i forrige innlegg. Denne er så stor og har så stor fot at Pioneeren eventuelt ikke får plass på tv-benken foran den. Det er ikke aktuelt å henge opp tven, da gubben er skeptisk til veggen den står på. Hvordan er det å henge opp en slik lydplanke over tven. Eventuelt sette den på en hylle over. Vil dette ha negativt effekt på lydbildet? Ser at alle lydplanker vanligvis står under tven, og det er kanskje en grunn til dette? Har fått det for meg at Pioneer HTL9100 er hjemmekinoanlegget jeg vil ha , i og med at det er trådløst og man slipper trekke ledninger og at man kan koble fra høyttalerne og sette de i vinduskarmen bak oss for eksempel. Også trådløst. Ellers har det jo fått skryt overalt.

Lenke til kommentar

Det er korrekt slik det står, da de nevner det som kan kobles til TVen.

 

TVen ser ut til å kun ha 1 HDMI inngang. Denne er versjon 1.4, som i spekken støtter ARC. Men det står ingenting om det i manualen, hverken ved søk på arc eller HDMI. Normalt så står det ARC i parantes på HDMI inngangene som støtter dette fysisk på TVen. Så jeg ville gått ut i fra at den ikke støtter det.

 

Du får da som nevnt kun stereo ut. Siden Philipsen (Pioneer har ingen med den typebetegnelsen :D ) har 2 HDMI inn, og 1 ut, så ville jeg koblet de kildene man ønsker ekte surround i fra via lydplanken, og resten via TVen, og optisk ned.

 

 

Det skal ikke være noe problem å henge opp TVen eller lydplanken på veggen, så lenge man har rett utstyr. Det er som oftest lettere å henge opp TVen. Er det gips vegg, så vinner man alltid stendere med center 60 cm fra hverandre. de er relativt enkle å finne ved å dunke med knoken på veggen, man hører forskjell når det er en stender bak. Er det dobbel gips, så er der verre, da må man som regel ha en stender finner.

 

Henger man TVen i en stender, helst 2, så faller den aldri ned, så lenge det er tre stender. Er det stål, så bruker man en annen metode. Er det ikke mulighet for stendere, så kan man bruke en slik: http://www.clasohlson.com/no/Gipsanker/Pr212752000

 

Festes de riktig, så faller aldri TVen ned. All tyngden fra TVen blir rett nedover, og da tåler som regel 1 skrue 30 kilo eller noe slikt (Driva som er en annen type, men vanskeligere å bruke for de som ikke har brukt den før, tåler 27 kilo med vekten nedover).

 

Om lydplanken henger over eller under TVen varierer fra planke til planke. Det står i bruksanvisningen hva de anbefaler av plassering.

Lenke til kommentar

Ja nå endte vi opp med ett annet anlegg enn den lydplanken. Ett Pioneer HTP-203.
Spørs om det IKKE er Arc på tven ja, for vi fikk ikke noe lyd ut av den når vi prøvde å koble den bare med HDMI. Vi strevde faktisk med å få lyd ut av det i hele tatt. Men til slutt så resatte vi anlegget (da gubben kom på at det hadde vært utstillingsmodell og kanskje fiklet litt med) og koblet til en optisk lydkabel, og så fikk vi det etter hvert til å fungere. Er veldig fornøyd med kombinasjonen. Med bluerayspiller koblet til ble det både bra bildekvalitet og lyd. Iallfall etter min smak :D

Lenke til kommentar
  • 5 år senere...

hei har en Phillips HTL9100 å gar problemer med å få koblet den ene høytalerene trådløst men bassen å den andre trådløse har jeg ikke problemer med å koble trådløs når jeg tar ut den ene høytaleren å få den trådløs så vil den ikke lyse en gang med en gang jeg setter den til bake driver den bare å blinker å vil ikke koble seg til

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...