Gå til innhold

PC skrur seg plutselig av under Spilling


Anbefalte innlegg

Hei, Har et problem med pcen min, Når jeg spiller så skrur pcen seg plutselig av. Det varierer fra 10-40 min før den skrur seg av, Følger med på temp på div og ingenting går for varmt. Jeg oppgraderte pc delene fordi med di gamle delene så skrudde skjermen seg plutselig av, mens pc viftene var fortsatt på. Noen som har en aning om hva dette kan vere? PSUen kanskje?

 

PC deler:
Prosessor: Intel i5 4670k 3.4ghz (Ny) + Vannavkjøling (Ny)
Hovedkort: Asus Maximus VII Ranger (Ny)
Skjermkort: AMD Radeon R9 270x (5 mnd gammelt)
Ram: Kingston HyperX 16gb (4x4gb) 1600mhz (Ny)
PSU: Chieftech 750W (5 år gammel ca)

Endret av sonavfarsin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ellers er det ingen grunn til at den PSUen ikke skal være mer enn nok. Dersom du ikke har byttet den ut da du byttet de andre delene, og den fungerte fint før, så bør det ikke være PSU.

 

Kjør en memtest for sikkerhets skyld. Merkelige krasj som ikke kan spores til noe konkret (temp etc.) er ofte en minnefeil.

Lenke til kommentar

Strømforsyninger har jo en viss levetid de også da.

Avhengig av komponentene som er brukt i Chieftecen og hvor stor belastning den har fått så kan den vare i alt fra 3 til 10 år.

Hvem som står bak produksjonen har også litt å si.

 

Jeg hadde testet med en annen strømforsyning , spesielt siden den du har er såpass gammel og du får kjøpt en langt bedre fra feks Seasonic som er langt mer effektiv enn den du har.

Lenke til kommentar

Ser litt ustabilt ut, stresstesten bør dog vare lenger enn dette , jeg kjører som regel 1 time , så tar jeg en liten pause og så en time eller to igjen.

 

Ser jeg store forskjeller på målingene da så vil jeg ofte anta at problemet kan ligge i strømforsyningen ( eller i strømreguleringen på hk).

 

Ser litt ustabilt ut , spenningene varierer litt, dette kan tyde på ripple eller andre problemer eller det kan være ingenting. Vanskelig å si uten å teste med en annen psu.

 

Personlig vil jeg si at jeg er litt usikker utifra spenningene osv i forhold til hvor synderen ligger , prøv uansett med en lengre stress test av psu og se om det blir restart av det.

Lenke til kommentar

Utifra den siste testen så ser det ikke helt ille ut.

Da tror jeg det er nesten på tide å framprovosere feilen igjen, skjer det kun i borderlands 2 på maks grafikk?

 

Etter at feilen skjer så tar du en titt inne på kontrolpanel > hendelseliste > administrative hendelser og ser om du finner noe konkret der.

Lenke til kommentar

Er ikkje pirat nei, dro bare diablo 3 folderen over fra Windows.old og over til programfiler, men rett etter at jeg hadde fått installert ny Windows så skjedde det samme på borderlands, kan hende jeg ikke spilte lenge nok på borderlands for at den skulle skru seg av, og borderlands var ny-installert

Lenke til kommentar

- System

- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power [ Guid]
EventID 41 Version 2 Level 1 Task 63 Opcode 0 Keywords 0x8000000000000002 - TimeCreated
[ SystemTime] 2014-09-01T19:20:49.521610600Z
EventRecordID 7786 Correlation - Execution
[ ProcessID] 4 [ ThreadID] 8
Channel System Computer

- Security

[ UserID] S-1-5-18
- EventData
BugcheckCode 0 BugcheckParameter1 0x0 BugcheckParameter2 0x0 BugcheckParameter3 0x0 BugcheckParameter4 0x0 SleepInProgress false PowerButtonTimestamp 0

 

Dette får jeg opp i hendelses liste, og ID 41 er vist for dårlig strømforsyning, jeg kan jo spille diablo 3 i timesvis nå uten at den skrur seg av, satte bare på lavere fps :S

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...