Gå til innhold

Lage "Blå Meth", fra Breaking Bad


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ingen vits å bestille dette fra USA. Det er fire/fem ingredienser du trenger i følge oppskriften:
Vann

Sukker

Sirup (glukosesirup, finnes i større matbutikker ved siden av bakevarene)

Blå konditorfarge

Smak (kan sløyfes)

 

Av utstyr er det meste standard i de fleste kjøkken. Har du evt. ikke et sukkertermometer, fåes dette kjøpt på Clas el.

 

edit: Har du ikke lagd karameller eller varmet opp sukker før så vær forsiktig. Kan gi svært alvorlige brannskader om du får dette på deg.

Endret av tommelfingerregel2
Lenke til kommentar

Ingen vits å bestille dette fra USA. Det er fire/fem ingredienser du trenger i følge oppskriften:

Vann

Sukker

Sirup (glukosesirup, finnes i større matbutikker ved siden av bakevarene)

Blå konditorfarge

Smak (kan sløyfes)

 

Av utstyr er det meste standard i de fleste kjøkken. Har du evt. ikke et sukkertermometer, fåes dette kjøpt på Clas el.

Ok tusen takk!! :)

Det er vel valgfritt om jeg vil legge til smak? Hvis jeg ikke skal spise det?

Om det er nødvendig med det, noen forslag? :)

Lenke til kommentar

Ingen vits å bestille dette fra USA. Det er fire/fem ingredienser du trenger i følge oppskriften:

Vann

Sukker

Sirup (glukosesirup, finnes i større matbutikker ved siden av bakevarene)

Blå konditorfarge

Smak (kan sløyfes)

 

Av utstyr er det meste standard i de fleste kjøkken. Har du evt. ikke et sukkertermometer, fåes dette kjøpt på Clas el.

 

edit: Har du ikke lagd karameller eller varmet opp sukker før så vær forsiktig. Kan gi svært alvorlige brannskader om du får dette på deg.

Hei nå har jeg fått tak i alt jeg trenger. Også corn sirup! :)

Men et sånt termometer hadde dem ikke.

Noen forslag til fremgangsmåte uten det? Eller er det helt nødvendig??

What are you guys doing? Even not Heisenberg himself would reveal his dear receipes?

As you can see, I am Heisenberg!

Lenke til kommentar

 

Ingen vits å bestille dette fra USA. Det er fire/fem ingredienser du trenger i følge oppskriften:

Vann

Sukker

Sirup (glukosesirup, finnes i større matbutikker ved siden av bakevarene)

Blå konditorfarge

Smak (kan sløyfes)

 

Av utstyr er det meste standard i de fleste kjøkken. Har du evt. ikke et sukkertermometer, fåes dette kjøpt på Clas el.

 

edit: Har du ikke lagd karameller eller varmet opp sukker før så vær forsiktig. Kan gi svært alvorlige brannskader om du får dette på deg.

Hei nå har jeg fått tak i alt jeg trenger. Også corn sirup! :)

Men et sånt termometer hadde dem ikke.

Noen forslag til fremgangsmåte uten det? Eller er det helt nødvendig??

 

Ja, du trenger et termometer (det har med hvordan sukkeret vil krystalisere seg). Kjøp deg et digital kjøkkentermometer og google deg frem til hvilken temperatur massen må bli.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

140 grader i følge oppskriften.

 

Pass at termometeret du kjøper klarer å måle så langt btw. Kalles gjerne sukkertermometer, men mange vanlige digitale kjøkkentermometer funker også fint.

Hei. Alt funket som det skulle, men det ble ikke stift. Jeg hadde ikke termometer for øyeblikket så er nok derfor.

Men får man til å koke væske til 140 grader? Kokepunktet er jo 100 grader??

Lenke til kommentar

 

140 grader i følge oppskriften.

 

Pass at termometeret du kjøper klarer å måle så langt btw. Kalles gjerne sukkertermometer, men mange vanlige digitale kjøkkentermometer funker også fint.

Hei. Alt funket som det skulle, men det ble ikke stift. Jeg hadde ikke termometer for øyeblikket så er nok derfor.

Men får man til å koke væske til 140 grader? Kokepunktet er jo 100 grader??

 

 

Kokepunktet til vann er 100 grader. Sukker kan bli jækla varmt. :)

Lenke til kommentar

 

Hei. Alt funket som det skulle, men det ble ikke stift. Jeg hadde ikke termometer for øyeblikket så er nok derfor.

Men får man til å koke væske til 140 grader? Kokepunktet er jo 100 grader??

Ikke sukker. Det har ikke noe kokepunkt, men du kan varme det opp til 186 grader før det omdannes til noe annet. Sukrose, altså.

Ok takk folkens!

Da er det bare å skaffe seg et termometer da.

For i oppskriften sier de jo 280

Degres. Blir det 140 grader på norsk da?

Lenke til kommentar

 

Hei. Alt funket som det skulle, men det ble ikke stift. Jeg hadde ikke termometer for øyeblikket så er nok derfor.

Men får man til å koke væske til 140 grader? Kokepunktet er jo 100 grader??

Ikke sukker. Det har ikke noe kokepunkt, men du kan varme det opp til 186 grader før det omdannes til noe annet. Sukrose, altså.

Ok takk folkens!

Da er det bare å skaffe seg et termometer da.

For i oppskriften sier de jo 280

Degres. Blir det noe annet på norsk?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...