Gjest Slettet-376f9 Skrevet 27. juli 2014 Skrevet 27. juli 2014 ADR klasse 8 omfatter etsende stoffer, dvs stoffer som kan ødelegge menneskelig vev. Blant disse finner vi syrer, baser og oksiderende stoffer. Så vidt jeg vet er det bare baser som brukes i matlaging, nærmere bestemt lut til lutefisk. Er det noen som vet om mat som er basert på syrer eller oksiderende stoffer?
madammim Skrevet 28. juli 2014 Skrevet 28. juli 2014 (endret) I matvareindustrien brukes det jo mye rart, blant annet saltsyre. På kjøkkenet hjemme er det vel, som nevnt, eddiksyre og sitronsyre som er mest vanlig. I ølbrygging bruker vi sterke baser og syrer for henholdsvis vask og desinfisering. Syren vi ofte bruker er fosforsyre, og er så vidt jeg vet samme syre som man finner i bla. Cola. Endret 28. juli 2014 av madammim
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå