Gå til innhold

Urettmessig avskjed?


Anbefalte innlegg

du er ganske rar..du er liksom for psykisk syk til å ringe sjefen når du vil være hjemme, Men ikke for syk til å sitte og kjempe en "kamp" mot den grusomme overmakten på nettet, melde deg inn i foreninger og snakke om rettssaker.

Endret av Bytex
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei nei, han klarer dette fint, han for jo super behandling av arbeidsmandsforbundet, når det tar saken hans som han egentlig ikke har krav på.

 

§ 3 Medlemskap - 3. Forbundet kan ikke engasjere seg i tvister som er oppstått før innmelding.

 

 

Anyway, please keep us posted!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Slik oppfatter jeg tråden hittill:

 

Det virker ikke som problemene du har med arbeidsgiver er fordi du er syk, men fordi du har kommunisert ekstremt dårlig. Selvfølgelig burde du informere sjefen din om at du blir borte, ikke bare en kollega. Du er ikke i posisjon til å vurdere hvem som best kan bruke informasjonen om at du ikke kommer, det er sjefens jobb. At du i tillegg hadde sagt ifra til en kollega hadde hyggelig, men ikke i utgangspunktet ett ansvar du har, med mindre dere har retningslinjer for dette på jobben.

 

Du ikke gir inntrykk av å ha problemer med å redegjøre for deg skriftlig pga sykdommen din (se: denne tråden og sms til kollega). Derfor må vi konkludere med at du ikke ga tilstrekkelig beskjed, og har ødelagt for deg selv og skapt problemer for alle parter. At du forsvarer at du ikke sa ifra til sjefen og tror at du har fått sparken fordi du er syk viser at du ikke ser situasjonen fra sjefens ståsted, og det får det til å virke lite empatisk.

 

Historien din henger ikke helt på greip, med mindre det er din egen skyld, så derfor får du en del kritikk her inne.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Nå skal ikke jeg si om oppsigelsen er gyldig eller ikke da jeg ikke har sett på vedleggene dine.

Men en oppsigelse har en bestemt utforming som ikke kan avvikes. Dersom den avviker fra standard vil en rettsinstans uansett finne den ugylig.

 

Når dette er sagt: Jeg har ansatt og "sparket" MANGE ansatte. Ut i fra det du skriver har du ikke min sympati på noe vis. Du fremstår som en promblemansatt og et uromoment å ha i en bedrift.

Det er lov å være syk, men du blir ansatt i en bedrift, og noe av det første du gjør er å sykemelde deg. Det å ikke sette seg ned med ledelsen og kommunisere er fryktelig egoistisk gjort ovenfor ledelsen og andre kollegaer og er svært lite kollegialt gjort. Det er vel heller ikke andre ansatte som skal ha beskjed om fravær på jobb, men personalansvarlig.

For å si det sånn: Hadde en av mine ansatte gitt beskjed om fravær via SMS hadde det vanket en advarsel.

 

Du har gjort denne situasjonen mye vanskeligere for både deg selv og arbeidsplassen enn nødvendig. For meg virker det som at du også skjemmes litt, og at det er derfor du ikke ville ha møte med ledelsen.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Må si jeg fikk meg en veldig god latter. At du får avskjed når du stikker fra jobb uten å si ifra, du møter ikke opp som avtalt uten å si ifra, og du leverer heller ikke sykemelding med en gang, det forstår jeg 104%. Du må bare innse sannheten i at du driter deg litt ut her.

 

Hadde du kommunisert med sjefen din, via sms, brevpost eller uansett, så hadde saken vært en helt annen. Men å utebli fra arbeid uten å si ifra FØR arbeidstiden begynner, det er ikke akseptabelt i det hele tatt.

 

Egoist.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...