Gå til innhold

Båtførerbevis


Anbefalte innlegg

Hei

 

Sett at jeg dro til USA eller et annet land i Mellom-Amerika og kjøpte meg en seilbåt, ca 30 fot, for så og seile rundt i Karibien. Hva slags førerbevis trenger jeg da eller trengs det noe i det hele tatt? Jeg har lest om både Båtførerprøven og Internasjonalt Båtførerbevis (ICC), men jeg skjønner ikke mye av det.

 

Takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Det kreves ingen form for praksis i forbindelse med båtførerprøven eller for å få utstedt båtførerbevis. Dette er en åpenbar svakhet og flere båtutleieselskaper i utlandet har etterhvert blitt skeptiske til det norske båtførerbeviset. Av denne grunn har Norge inngått en avtale om innføring av et nytt båtførersertifikat, der man også innfører krav til praksis iht. til ICC "International Certificate of Competence". Dette gjelder fra 1. mai 2012.[1]" - wikipedia

 

Du burde nok skaffe deg ICC da går det hvertfal lettere. Worst case senarioet jeg ser for meg er at du må ta et kurs hos dem du skal leie hos for så og bli "Godkjent". :)

Lenke til kommentar

Mulig du misforstod. Jeg tenker ikke å leie, men å kjøpe båt privat. Trengs det da noe kurs eller forerbevis før jeg kan sette seil eller er det bare å kjøre på?

Åja, da er jeg litt usikker. Men skal på en Jordomseiling om et års tid og vi skal alle ta ICC selv om jeg har båtførerprøven. Rett og slett for at det kan være problematisk ulike plasser. Nord i europa vet jeg det er litt anderledes, men tror det er krav for det i USA osv..

Endret av Dakvi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...