Gå til innhold

Hva er vanlig betaling for å male hus ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kor stort er eit stort hus?

 

Uansett så vil eg på det sterkaste anbefale at sattser på å avtale ei timesbetaling, eventuellt at du tar utganspunkt i X-antall timers jobb når du setter totalprisen for heile prosjektet.

For huseiger så vil timesbetaling også være ei ekstra sikkerheit for at arbeidet blir utført grundig slik at det blir ei stund til nestegong det må malast. Om du får ein fastpris og det berre skal klæsjast maling på veggane så kan huseigaren risikere at den som maler tynner ut malinga med whitesprite slik at den er lett å smøre på. Då ser huset nymala ut omtrent til malinga tørker, og så må jobben gjerast på nytt.

 

Uansett, skal du sette ein timespris så bør du eigentleg ta utganspunkt i kva du ville fått i lønn dersom du tok ein anna jobb. Alderen din vil ha betydning for kva lønn du kan kreve, også eventuell utdanning, kursing og/eller erfaring som er relevant for jobben du skal gjere vil ha betydning.

Om det er snakk om svart eller kvitt arbeid vil sjølvsagt også ha betydning for kor mykje du kan ta betalt (frå 2014 er grensa for betaling for småjobber som ikkje er skattepliktige satt til 6000 kr).

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Eit lokalt malerfirma her skulle ha ca 140 000kr for å male eit stort hus + garasje. Reknar med du kan ta 30-35000 inkludert maling alt etter din alder og erfaring. Her må ein og hukse på at malerfirma ofte har stilas/lift som dei har med deg, å det må du kanskje leige i tillegg med mindre "kunden" har noko slikt. Å stå i vanlig stige er ofte lite effektivt og har ofte større risiko en å bruke lift eller stilas.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...