Gå til innhold

Blitz til EOS 300d


Anbefalte innlegg

Jeg har bestilt et Canon EOS 300d fra Sverige, og det eneste som står mellom meg og kameraet nå, er en ufattelig treig fortollingsavdeling hos Posten. Jeg har et EOS 100, som vel er ca 10 år. Til det har jeg bl.a. en "Sunpak Power Zoom 4000AF", som jeg kjøpte for 6 år siden. Jeg så fram til å kunne bruke objektiver og blitz på 300d, men nå har jeg en mistanke om at 300d IKKE lar seg bruke i kombinasjon med annet enn nyere Speedlite-blitzer! Stemmer dette? Ellers: Til dere som er så heldige at dere har fått kameraet - hvordan er det? Og en tredje ting: Jeg har kjøpt en "vanlig" 512 mb CP til kameraet. Burde jeg ha kjøpt et ekstra raskt kort? De tre bildene i sekundet blir vel uansett lagret i kameraets buffer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en mulighet for at du får brukt blitsen på kameraet ditt, men jeg tviler. Uansett... for å få full utnyttelse av blitsen, og for å kunne bruke alle fordelene en moderne blits har, må du kjøpe en såkalt "EX" blits fra Canon, f.eks 420EX. Disse er designet med tanke på både analogt og digitalt. Med de gamle mister du i beste fall mange funksjoner som TTL og så videre.

 

Når det gjelder minnekort, kan det lønne seg med ett raskere kort, f.eks Sandisk Ultra/Ultra II eller enda bedre... Lexar Pro 40x. Du kan fortsatt bruke ditt gamle 512MB kort, men du risikerer å måtte vente en stund på at kameraet er klart igjen, om du fyller bufferen med bilder (spesielt ett problem om du tar bilder i serie). Ved ett enkelt bilde her og der, duger fortsatt de gamle kortene, men da er litt av vitsen med speilrefleks borte.

 

Mitt tips... kjøp egen blits til 300D (420EX eller 550EX) og ett nytt, raskere CF kort på 512MB-1GB.

Lenke til kommentar
Ved ett enkelt bilde her og der, duger fortsatt de gamle kortene, men da er litt av vitsen med speilrefleks borte.

 

Dette er jeg ikke hel enig i. Har et Canon 100 og denbrukte jeg jo aldri på mer enn et bildet her og der.

Sperilrefleks er jo først og fremst for å få mere manuelle funksjoner med høyere blende og lukker. Og selvgelig at man kan bytte objektiv.

Hastighet får du jo på Canon G5 og andre kompaktkameraer også, men ikke så fort.

 

Eos 300D kan ta 4 bilder i serie i bufferen før den må lagre. Tar du mer enn 4 bilder i slengen, så er et Scandisk Ultra II kort å anbefalle da det skriver med 9MB/s. Så kommer det også ann på hvor store bilder du tar.Fin JPG tar vel ca 3-4MB og da ser du jo hvor fort den lagrer seg med et raskt kort.

De fleste jeg har snakket med sier at et vanlig kort holder om du ikke skal ta veldig mye seriebilder. De fleste sier man bør ha et på 1GB.

 

Jeg kommer til å gå forCanon 300D og Scandisk Ultra II 512MB. Så får jeg teste ut litt først. Kommer også til å kjøpe en X-drive på 40GB som jeg tar med meg hvor jeg kan legge bildene på minnekortet over om jeg tar mer enn 150 bilder.

 

Så var det blitz ja: Har selv en Speedelite EZ540, men denne må jeg bruke på manuell da Den har ATLL måling, mens 300D har ETLL måling.

Lenke til kommentar
Ved ett enkelt bilde her og der, duger fortsatt de gamle kortene, men da er litt av vitsen med speilrefleks borte.

 

Dette er jeg ikke hel enig i. Har et Canon 100 og denbrukte jeg jo aldri på mer enn et bildet her og der.

 

Som jeg sa... litt av vitsen, ikke all. Og bruker man ikke kameraet til seriebilder, så er det jo det samme.

 

Har selv ett ganske avansert Nikon speilrefleks, men har aldri tatt seriebilder.

Lenke til kommentar

YES! I dag fikk jeg kameraet, og til nå har det svart til forventningene. Ikke det at jeg har fått gjort så mye, bare ladet opp batteriet, gjort meg kjent med kameraet, lest litt i instruksjonsmanualen, installert programvare og tatt ca 50 bilder inne - det var jo kveld før alt var klart :lol: I tillegg har jeg oppgradert firmwaren. En del klager på undereksponering - det merket ikke jeg (bilder inne både med og uten blitz med kit-linse og 50mm 1.8. Jeg har også variert iso fra 200 til 1600 - veldig lite forstyrrelse ved høyere ISO) I tillegg er det en del som har reagert på fokuseringen til 300d, men den virker også ok. Det gjelder bare å ikke la seg "lure" av 7 punktsfokuseringen - legg merke til hvor kameraet vil fokusere og skift hvis feil, eller kjør på "P" og sett fokus til midten og komponer bildet med låst fokus.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...