Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

høgtalarar med kun diskant, treng hjelp fort!


Anbefalte innlegg

Hei!

Vi har en russebil og har et merkelig problem.. Har to forsterkarar, ein til sub og en til høgtalarar. Vi har 4 6x9 og på desse er det kun diskantelementa som spelar. Spelte heilt vanleg før, men så plutselig slutta dei og spele mellomtone og bass. Vi slukka då bilen og det spelte vanleg igjen etterpå. Så etter ei lita stund kutta det igjen og har ikkje spelt skikkelig sidan. Vi plugga eine høgtalaren rett på spillaren og då spelte den vanleg. Vi har sjekka strømmen til forsterkaren og den er på 12,5 volt. Det er og liv i forsterkarutgangane. Vi har inga aning kva som er feil.. nokon som kan hjelpe?

post-266763-1051200_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Det har vært problem hvor det var mye tull med kobling av polariteten, hvor forsterkeren sleit med å drive høyttalerene etter kort tid.

Uansett så ville jeg kanskje vurdert å tatt ut alt av koblinger og koblet opp på nytt. Men da tar dere steg for steg. Altså kun koble det minste som trengs for å få lyd av en høyttaler. Funker det så kobler dere på den andre, sub, etc... Slik at dere kan se NÅR ting går dårlig. Det vil også separere feilkildene vesentlig.

 

2. Har dere noen innstillinger for delefilteret. Hvis denne delingen er satt for høyt, så vil det meste av mellomtone og bass bli sendt kun til bassen.

Lenke til kommentar

12,5v er for lite, det bør være over 14v, forsterkeren jobber derfor hardere og sender garantert klippet signal til høyttalerene, noe som ikke er bra, og derfor kutter forsterkeren etter en stund ;) Har dere en forsterker til de fire 6x9"?

Endret av cossiemk1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...