Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

[Løst] IP kamera med 192.168.x.x adr og router med 138.x.x.x. adr, routing?


Anbefalte innlegg

Hei til dere!

 

Etter en del søk på nettet etter en del søk på nette forum, kommer jeg ikke helt i mål med å lese meg opp for mitt problem, og ikke kyndig med router oppsett osv.

Vel, ip kameraet har egen server med 192.168.0.123 adr og port 80 (port 554 for streaming). Så er spørsmålet hvordan jeg skal få routet ip kamera adressen til Telnor ZyXel N8702 routeren? Siden routeren jeg benytter i dag bruker adresse område 10.0.0.1 til 10.0.0.137, med Gateway 10.0.0.138, må jeg vel få routern til å peke ip trafikken til 192.168.0.123 port 80 til Gateway adressen?

 

Tidligere benyttet jeg adressen 10.0.0.8 til ip kameraet og det ble sett av routeren (dessverre støttes ikke MAC filtrering i ZyZel N8702 lengre, selv om selve funksjonen er tilgjengelig i dette modemet, sørgeiig...), men siden kameraet er en kloning er dette nå blitt "hacket" på en eller annen måte, av en eller annen, og en melding på både kinesisk og Eng. om at dette er en falsk kopi av programvaren dukker opp etter en ti dagers bruk. Adr. 10.0.0.8 satte jeg i kameraet igjennom det medfulgte UC2 programmet, men på grunn av ovennevnte melding på ip kamerabildet, ønsker jeg ikke å installere programmet for å unngå denne melding.

 

Meget hyggelig med tilbakemelding om hvilke endringer som skal gjøres i routeren og slik at kameraet blir "sett". Bruker iSpy fri kode programvare for selve overvåkingen.

 

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan gjøre deg selv en tjeneste og droppe dobbel NAT.

Du kan enten sette routermodem i bridge (funker da som modem), eller sette opp D-link(?) routeren som aksesspunkt. Sistnevnte gjøres ved å slå av DHCP (under LAN-innstillinger) og koble routermodem til en av LAN-portene på D-link, (ikke internettporten).

Når man forwarder porter, så må man forwarde til den ipadressen som "server" eller kamera bruker.

Har du dobbel NAT, så må routermodem forwardes til porten som router mottar fra routermodem.

Du kan se denne adressen i webinterface til router (WAN/Internet). Tenk på det som en bekk, som må passere hindre underveis.

Skal du ha dobbel NAT, så er det viktig at man har statisk IP. Dette kan settes opp manuelt i router og i webkamera. Du må forwarde begge de portene som er i bruk for kameraet tror jeg.

Portforward.com inneholder guider for åpning av porter.

Lenke til kommentar

Hei og takk for svaret.

Du gir ener fyldig og god nok informasjon til at dette Telenor modemrouter ZyXel N8702 kan omrutes. Nå var det slik at dette Kina ip kameraet hadde egen server, og det medfulgte programvaren tillot at jeg kunne omadressere det's ip adresse, til 10.0.0.8, for eks. Herfra er kameraet innen min ip adresse område.

 

Jeg om dirigerte det fra 192.168.0.123 til 10.0.0.8, nå med det første "fake" medfulgte programmet, og saken lot seg løses. Problemet oppstår dersom jeg gjør denne jobben med leverandørens originale software. Da "oppdager" original programmet at kameraet ikke er original, og en dritt advarsel fremkommer etter en ca 10 dagers bruk. Derfor gjorde jeg denne jobben med det med fulgte programmet, og slettet dette i ettertid. Forhåpentligvis vil denne kjedelige meldingen ikke dukke opp etter 10 dager (?). Vi får se, og takke for hjelpen og endre statusen til "løst".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...