Gå til innhold

Piercinger og tatoveringer i forsvaret?


Slettetkont0

Anbefalte innlegg

Jeg skal inn i militæret til høsten av og lurer egentlig på hvor strengt det er med dette med kroppskunst.

 

Er jente, har 5 små tatoveringer; en på hver ankel, en på hvert håndledd og en på underarmen. I tillegg har jeg piercing i navne, tunge, underleppe, 5 i ørene og 1 i brusken. Er dette lov? Må jeg ta ut alle piercingene?

 

Jeg skal foresten inn på prøve til sesjon 2 om to uker, får jeg møte opp med piercingene der eller er det en fare for at jeg ikke kommer inn pga dårlig førsteinntrykk(selv om jeg evt tar de ut før jeg skal inn).

 

Takk for svar på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Smykker, ringer og piercings er ikke lov i uniform, med untak av Forlovelsesringer, gifteringer, misjonsringer eller krigsskoleringer, men du har bare lov til å gå med 2 stk samtidig. Piercings er i utgangspunktet ikke lov, men de sjekker ikke om du har piercings i nippelen, navlen ballene eller hvor enn man måtte finne på å ha piercings som ikke synes mens du har en uniform på deg. Grunnen til at det ikke er lov med smykker osv osv er det flere grunner til, den første og største er at det ikke hører til uniformen, men med de untak som er nevnt ovenfor. Dette er regelverket.

I rekrutten er det nok rimlig usansynlig at du "slipper unna" med div smykker og annen pynt. Ansiktspiercings er nok det som er lettest å bli tatt på siden det ikke akkurat er lett å gjemme det og det synes uansett.

 

 

Kjelde: http://forsvaret.no/om-forsvaret/fakta-om-forsvaret/Forsvarets-visuelle-profil/Documents/Bestemmelser%20om%20felles%20uniformsregler%20i%20Forsvaret.pdf (2.9)

Endret av stelar7
Lenke til kommentar

(er i rekrutten nå)

 

ei i troppen har piercing ved siden av øyet, må teipe over med hudfarget plaster, det går fint . i ørene kan du ha, men da må de ikke være store og de må være like/antallet likt på begge øre. usikker på om du kan ha flere enn 1 i hvert øre.

 

er vel en fordel å ha noen som ikke leder varme/kulde da det fort kan bli kaldt under vinterøvelse. frostskader er ikke uvanlig sier de

Lenke til kommentar

Kroppskunst skal ikkje ha betydning for eventuellt opptak, men ein kan sjølvsagt aldri utelukke at dette kan medvirke til at forsvaret velger nokon andre i staden for.

 

Tatoveringer er i utganspunktet heilt uproblematisk i dei fleste tilfeller. Unntaket er tatoveringer som kan virke støtande, i tillegg så har nok f.eks Garden og liknande strengare krav til utsjåanden til soldatane som skal stå vakt.

 

Piercinger er ein todelt problematikk.

For det fyrste er det ikkje lov med synlige piercinger når du bærer uniform, men her er det ofte nok at du dekker til piercingen.

Men det andre går på sikkerheit. Når du er på øvelser så vil piercinger kunne føre til skader. Ein ting er at du risikerer å rive ut piercingen dersom den hekter seg til eit eller anna. Men det medbringer også ein større fare for frostskader ved vinterøvelser (og eventuellt brannskader dersom du kjem i kontakt med varme eller elektrisitet).

For skarpe oppdrag (som du ikkje kjem borti før du evntuellt verver deg) så er det også regler for at du ikkje kan ha smykker eller liknande under den skuddsikre vesten, då dette kan føre til skader ved at smykket blir pressa inn i kroppen.

 

 

Men når det er sagt så blir du ikkje kontrollert for piercinger, så f.eks piercingen i navlen vil du nok kunne sleppe unna dersom du velger å ikkje ta den ut.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...