Gå til innhold

Asus RT-AC66U - kan jeg forvente bra hastighet i hele huset?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Undertegnede har fiber med Altibox som leverandør og en 60/60-linje.

 

Hastigheten til Imac-en, til WD TV live og Google Chromecast (som alle står i 2 etg - routeren står i 1 etg) har lenge vært lavere enn den bør være, med rundt 16-20 mbs. Jeg får med andre ord (hvis jeg har forstått det riktig - brukt 1/3 av kapasiteten).

 

Men i går kjøpte jeg på anbefaling fra en kollega og diverse tester, en Asus RT-AC66U. Denne tok 5 minutter å sette opp og virket veldig bra.

 

Men når jeg satt på 2,4 GHZ nettverk får jeg bare 1-2 mbs opp til 2 etg. Hvis jeg kobler til SSID med 5ghz får jeg nesten 50 mbs opp til 2 etg.

 

Men flere av enhetene jeg vil koble til via wifi støtter ikke 5 ghz.

 

Mitt spørsmål er hvordan jeg får hastigheter opp mot 50 mbs i 2 etg med 2,4 ghz og om det i det hele tatt er mulig? Jeg vil gjerne streame filmer opp mot 1080P, men begynner å frykte at jeg må ha en repeater eller noe i den duren...

 

Setter kjempepris på innspill, jeg er ikke meget habil på området, men har klart å lese meg til noe av det.

 

På forhånd; tusen takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På innstillingene for trådløs i router, så finn WMM og slå av denne. Det bør hjelpe litt på noen enheter.
2,4GHz bruker 20MHz båndbredde i de fleste tilfeller (nabovennlig standard), mens 5GHz bruker 40MHz (og mer på 11ac).

Normalt sett bør du kunne oppnå ca 35-50Mbit på 2,4GHz og over 100Mbit på 5GHz ved brukbar signalstyrke og klient med to eller tre antenner. Men det blir selvsagt tap i vegger og tak.

Endret av Lars Dongeri Oppholdsnes
Lenke til kommentar

Du kan tvinge routeren til å bruke 40 MHz på 2,4 GHz-nettverket, dette kan dog føre til en del inferens for deg og dine naboer som vil resultere i tregere nett og dårligere respons, men det er jo verdt et forsøk.

http://192.168.1.1/Advanced_Wireless_Content.asp

Sett kanalbåndbredde til 40 MHz.

 

Du bør også justere opp signalstyrken på maks (100 mW).
http://192.168.1.1/Advanced_WAdvanced_Content.asp

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-qfohT7

Du kan også justere sendestyrke på ruteren (Wireless > Professional > TX Power Adjustments). Vet ikke hvor mye effekt dette kan ha i praksis dog, men kan være verd et forsøk og.

 

Jeg sitter i naborommet til ruteren, og har 100/100 mot nettet uten problemer både på 2,4 og 5GHz

Endret av Slettet-qfohT7
Lenke til kommentar

Takk for svar, alle tre!!!

 

Jeg har forsøkt alt dere foreslo. Jeg er usikker på effekten av å slå av WMM. Å justere sendestyrken til 100 virker som hjalp litt. Jeg forsøkte også å endre fra auto 20/40 til bare 40 på 2,4 ghz, men det hjalp ikke noe.

 

Det merkelige er at 2,4 ghz signalet i 1 etasje også er meget ustabilt og ikke imponerende.

 

Men hva er vanlig da? Er det vanlig å ha en router som denne (som folk sier er "top of the line") i èn etasje også skal den holde i en etasje til?

 

Jeg har plassert den ved tv (definitivt mest praktisk), men der er det mye annen elektronikk. Det er vel ikke helt optimalt.

 

Men kan det være en idè å kjøpe en slik for å øke signalet i 2 etasje? Evt noen billige homeplug-er àla denne?

 

Jeg er ikke spesielt god på IT som dere sikkert skjønner, men for meg fra å lese tallene virker jo 200 mbit sikkert å være mye bedre enn 100 mbit hvis jeg er heldig? En ting er jo internetthastigheten som er begrenset av 60 mbit fra Altibox, men jeg vil gjerne streame filmer i heftig kvalitet også... Hmmm

 

Ytterligere innspill tas i mot med takk og jeg setter veldig pris på at dere bruker av deres egen tid for å hjelpe meg.

Lenke til kommentar

Hei Montymastiff,

 

dette bidrar kanskje ikke så mye, men jeg har også Asus RT-AC66U, og har slitt lenge med stabilitet og kvalitet på 2,4 såvel som 5 ghz-båndet.

 

Jeg har prøvd å installere det tredjepartsoperativsystemet som heter Tomato USB. Der kan du gjøre en hel del mer innstillinger enn standardpakken som følger med, men når det kom til stykke, så forbedret ikke dette systemet ustabiliteten jeg opplever. Jeg endte opp med å installere nyeste offisielle firmware fra Asus (som heller ikke hjalp.)

 

Har lest en del innlegg om folk som sliter med routeren. Jeg er for øvrig ikke kompetent nok til å kunne påstå at routeren er problemet... Jeg har tenkt å returnere routeren.

Lenke til kommentar

Heisann, NiTech og takk for bidrag!

 

Jasså du, hmmm. Det var interessant faktisk. Jeg og oppdaterte til nyeste firmware i går kveld. Merkelig at at flere har problemer med den, samtidig som den visstnok har vunnet så mange tester. Dinside hevdet i sin tid at det var den beste routeren de hadde vært borti... Når det er sagt er jeg for min egen del ikke sikker på om det er routeren, innstillinger, eller rett og slett mine forventninger som er feil :-) Du har forsøkt tipsene fra de som skriver ovenfor du også?

Lenke til kommentar

Det kan høres ut som dere begge to dessverre har fått ett par mandagsprodukter, for routeren er supergod egentlig! Jeg har aldri hatt så bra eller lang dekning noen gang, som med denne routeren... Og det at 5GHz innendørs gir så veldig mye bedre signal enn 2.4GHz, forteller bare at det er noe gæli som itte er rektig.... :p

 

Først og fremst, sjekk at antenne er skrudd skikkelig til.. Husk også at vinklingen på disse også har en del å si... Er selvfølgelig individuelle forskjeller fra sted til sted, men generelt anbefalt er 45 til ca 75-80 graders vinkel på H/V antennene.. Midt-antennen skal stå rett opp... Prøv dere fram (med måling av styrke) og finn ut hvor det er best for dere..

 

Ellers generelt, er det også viktig å tenke på plasseringen av routeren og eventuelle hindringer/forstyrrelseskilder som kan forringe signalet... Elektronikk, diverse radiokilder, mikrobølgeovner, bygningsmaterialer - armert betong er noe av det verste som er, blir nesten som et Faraday bur og stopper radiobølgene veldig effektivt, osv........

 

Se på bildene av innstillingene mine og kopier dem inn i deres egene routere, og se om det hjelper noe.. Hvis ikke, så er det nok routerne deres som dessverre ikke er helt 100%. Men bytt dem heller til nye, for som sagt, det er en porno router! ;)

 

Skru også av WPS på begge båndene!

 

post-165802-0-86860400-1391886096_thumb.jpg

 

post-165802-0-54603000-1391886116_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Det er merkelig at signalet er dårligere på 2GHz enn 5GHz. Normalt er det nesten alltid motsatt.
Kan det være støy fra andre kilder? Bluetooth, trådløstelefoner, nabonettverk o.l. som sender i nærheten av samme frekvenser kan forstyrre.

Det kan være greit å prøve kanal 1 og kanal 11 (eller 13) på 2,4GHz i stedet for auto eller kanal 6.

 

Prøv også å nullstille router til fabrikkinnstillinger og slett NV-RAM om den opsjonen finnes.

Endret av Lars Dongeri Oppholdsnes
Lenke til kommentar

Takk for gode innlegg dere to siste også.

 

Jeg har forsøkt å bruke samme innstillinger, men får 3,28 mbs i nedlastingshastighet på 2,4 ghz-en fra på pc-en i 2 et fra routeren i 1 et. I opplasting får jeg 36 mbs??? Er ikke det litt merkelig?

 

Fra 5 ghz-en derimot får jeg 58 mbs inn og 61 ut! :/

 

Men, ja. Det er nok mye annen elektronikk der hjemmesentralen fra Altibox og denne routeren står. Apple TV, HTPC ++ og ikke minst en del bluetooth, blant annet fra Galaxy Gear, etc.

 

Jeg har ikke så lyst til å bruke en Ethernet-ledning på 5 meter som jeg må strekke langs stuegulvet ut til gangen ved trappa opp til 2 etg, selv om jeg tror det kunne vært lurt signalmessig..:(

Endret av Montymastiff
Lenke til kommentar

Christian: jeg har Mac, men synes dette var et godt tips. Så jeg gikk inn i nettverksinnstillingene på Mac-en. Der hadde jeg lagt inn DNS-servere fra Unblock-us. fjernet disse og forsøkte 2,4 ghz nettverket igjen. Men nok engang kjempetreg hastighet. Kjørte test på nettfart.no nå og fikk 3 mbs.... :( Hehe, ikkje bra :) Men takk for tipset!!!

Lenke til kommentar

Mac ja.. Ok... :p Men jeg har en "hønsj" på at det noen innstillinger som ikke er helt optimale.... Er det kun ved nedlasting fra Internett det er tregt eller gjelder også internt? Har du prøvd å overføre en fil fra en enhet til Mac'en din?

 

Men uansett, som jeg spurte om i forrige innlegg, hvilket WiFi kort har du i Mac'en og hvordan er innstillingene på det?

 

 

 

Jo, og jeg tester også med Ipad-en og Galaxy Note 3 og begge får opp 3mbs på 2,4 ghz og 30 mbs + på 5 ghz.... :/

 

Da er det routeren din som er den skyldige her.. Skulle gjerne ha sett det selv... Hvis du laster ned Teamviewer, så kan jeg se på oppsettet i routeren din og eventuelt rette på ting hvis jeg finner noe? :) Send meg ID og pass på PM.....

Endret av _Christian_N
Lenke til kommentar

Har ikke gjort noe annet i innstillinger enn det med DNS, og har ikke nok peiling på dette til at jeg vet helt hva jeg skal rapportere tilbake med, det er så mye info der inne om noe som heter dchp, etc. Men det meste står på automatisk.

 

Etter litt Googling har jeg funnet ut at nettverkskortet heter Aiport Extreme a/c/g/b/n....

 

Men jeg sliter jo med farten på de andre enhetene også når jeg kobler til 2,4 ghz... så jeg mistenker (med mine svært elementære it-ferdigheter) at det er routeren og ikke mottakerene som er innstilt feil... ka du trur?

Lenke til kommentar

Mac ja.. Ok... :p Men jeg har en "hønsj" på at det noen innstillinger som ikke er helt optimale.... Er det kun ved nedlasting fra Internett det er tregt eller gjelder også internt? Har du prøvd å overføre en fil fra en enhet til Mac'en din?

 

Men uansett, som jeg spurte om i forrige innlegg, hvilket WiFi kort har du i Mac'en og hvordan er innstillingene på det?

 

 

 

Jo, og jeg tester også med Ipad-en og Galaxy Note 3 og begge får opp 3mbs på 2,4 ghz og 30 mbs + på 5 ghz.... :/

 

Da er det routeren din som er den skyldige her.. Skulle gjerne ha sett det selv... Hvis du laster ned Teamviewer, så kan jeg se på oppsettet i routeren din og eventuelt rette på ting hvis jeg finner noe? :) Send meg ID og pass på PM.....

Takk for at du stiller deg tilgjengelig for å bruke enda mer av din tid på å hjelpe meg (spesielt på en lørdagskveld), men jeg tror faktisk at jeg gir opp og bruker 5 ghz... Klarte faktisk å se en 1080P film på WD TV live (streamet fra min Imac) i stad, selv om WD TV live bruker 2,4 GHZ og Imac 5 ghz. Så da hjelper det visst at en av dem bruker 5 ghz. Og så lenge jeg får sett disse filmene er jeg egentlig happy.

 

Takk igjen til deg og andre som hjelper en uviten IT-mann på en lørdag!!!

 

Ha en fin lørdag, alle sammen!

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...