Gå til innhold

Om Samsung Galaxy Tab Pro 8.4


paul22

Anbefalte innlegg

Leste om dette nettbrettet idag var en test her:

http://www.klikk.no/teknologi/data/article889498.ece

 

Du kan også lese om det på wikipedia her:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy_Tab_Pro_8.4

 

Selv er jeg på jakt etter et nytt nettbrett og dette fikk min interesse, 8 tommer med Snapdragon 800. Må si at S800 begynner å dra på "årene", har hatt S800 på mobilen i et halvår nå, så hadde egentlig forventet neste Snapdragon snart. Brettet leveres også med Android 4.4 fra start.

 

Det som er viktig å påpeke er at det bare er 4G versjonen av brettet som kommer med Snapdragon 800, de to andre modellene kommer med Samsung Exynos 5 Octa 5420.

 

Denne Samsung prosessoren som er basert på ARM design (samme som Apelle sin A7 etc prosessorer), er kontroversiell pga varmeutvikling og tidligere har Samsung skrudd av vitale deler av CPU'en noe som gjør at den innimellom bare kjører på en kjerne osv. Dette problemet har ikke Snapdragon CPU'er.

 

Exynos 5 er en typisk prosessor som leveres for det asiatiske markedet som ikke har råd, evt. at landet ikke har utbygd 4G. Selv synnes jeg det er dumt at vi i Norge må kjøpe nettbrett med 4G for å få Snapdragon 800. Qualcomm leverer nemmlig S800 prosessorer uten 4G, men dette gidder ikke Samsung å levere. Amazon sitt nyeste kindle brett bruker S800 uten 4G.

 

En annen ting som er verdt å merke er at norske nettbutikker som Multicom f.eks:

 

http://www.multicom.no/business/Galaxy-Tab-Pro-8e4-Wifi-16GB-White-SAMSUNG/cat-p/c/p7164289

 

annonserer at Wi-Fi only versjonen har Snapdragon 800, noe jeg tviler på og er så nærmt svindel som man kommer.

Endret av paul22
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er en feil som går igjen over alt det her. GSMArena viser ikke noe mulighet for en Exynos 5420 modell, ihvertfall ikke som jeg har sett det enda. Tror også Android Police klarte å skrive at WiFi modellen av 8.4 brettet kjørte på en Snapdragon 800. Har en enorm interesse for dette brettet, så jeg har vel sett gjennom omtrent alle artikler som har noe nyheter om det, og derav kommer det at man ser mye feil. Man må nesten regne med noen feil av og til.

 

Husker jeg rett er butikker pålagt å oppgi riktig informasjon om produktet de selger, og de skal hjelpe kunden å bli fornøyd med produktet ved å rette opp slike feil hvis produktet ikke når opp til standardene som er satt for det produktet. For eksempel Dustin har fikset opp i dette for meg når det viste seg at en ting som var vist i innholdsfortegnelsen på butikksiden, ikke egentlig var del av produktet.

 

Her sitter vi også da med et problem, det er stor forskjell i prosessorene. For eksempel vil Adreno 330 nesten være nødvendig for å drive en oppløsning på 1600x2560 relativt knirkefritt. Dette vises jo for Galaxy Note 10.1 2014, hvor, utifra hva jeg har lest, de som har en Exynos 5420 basert modell, ikke opplever like bra ytelse som de med Snapdragon 800 baserte modeller. Her er det en stor forskjell i hvordan brettene vil oppføre seg, og butikkene vil etter hva jeg vet måtte fikse opp for folk som ender opp med å kjøpe WiFi modellen på grunnlaget at de tror den har Snapdragon 800 i seg.

Lenke til kommentar

Mpx/Komplett har nå fått opp brettene i sine butikker, med antatt levering 20. februar

 

http://www.komplett.no/search?q=8.4+tabpro

 

3300 for kun wifi og 4300 for wifi+4G.

 

Ting å tenke på, det er bare 16 GB versjonen som tas inn til Norge, brettet finnes i 32GB versjon men må bestilles fra utlandet.

 

Med tanke på at spill som primært er laget for forrige generasjon netbrett idag stort sett er 2GB i størrelse for de store grafiske spillene så kan 16 GB fort bli lite. Selv har jeg ett spill på 3GB på telefonen min, og når spillene begynner å lages for denne generasjon prosessorer så kan de fort stige til 4-5 GB.

 

Hadde jeg kunne valgt et så ville jeg gått for 32GB versjon, men da må man bestille fra utlandet, og med tanke på hvor mye som kan gå galt med nettbrett så er det litt slitsomt å forholde seg til en utenlandsk butikk til at jeg gidder akkurat det.

 

Selv om du setter in minnekort så er det ikke sikkert du kan flytte apper over på minnebrikken. Sannsynligvis må du roote enheten for å få det til. Så ikke forvent at du kan overføre apper til minnekortet helt uten videre.

 

Lenke til kommentar

Rettelse på en ting: Alle modeller av Galaxy Tab Pro 8.4 kjører på Snapdragon 800. Det er kun 10.1 og 12.2 modellene med WiFi som kjører på Exynos 5420. Dette er hva som står på Samsung sine sider, GSMArena og det er bekreftet av Samsung Norge sin Facebook side.

 

En annen ting er vel at jeg mener å ha lest at Samsung har software for at det skal være mulig å laste apper over på minnekortet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...