Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

[Løst] 2,4GHz og 5GHz internett


Gjest Slettet-YQ8U8xbZ

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-YQ8U8xbZ

Jeg har ruteren Asus RT-Ac66u. Den kommer med 2 wifi bånd. både 2,4ghz og 5ghz. så du kan koble deg på den du vil. Hva er best av de? Hvorfor er den best? og er det vits å ha to?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Syrtek - Bruk søkefunksjonen.. Dette har vært tatt opp tusenvis av ganger, i like mange tråder... Dette er helt basic kunnskap og er ikke vanskelig å finne eller å skjønne...

 

Deretter, så kan google det du lurer på og legg gjerne til wiki etter søkeordet ditt.. Eks: 2.4GHz vs 5GHz WifI wiki

 

Så.... Hvis det er noe du da, fremdeles, ikke skjønner, så kan du spørre.... Men prøv å les litt selv og ikke forvent å bi fôra med teskje på absolutt alt av grunnleggende nettverk, som alle som er eldre enn 10 år burde ha en viss innsikt og kunnskap om i 2014.....

Endret av _Christian_N
Lenke til kommentar

Klaging

Hvorfor tror du supportforum eksisterer? Selv om du er interessert i nettverk og lærte deg dette for lenge siden kan det hende TS akkurat har fått seg denne funksjonen for første gang.

 

Fordeler:

5GHz er bedre enn 2.4GHz fordi "nesten ingen" har det enda og det er derfor mindre sjanse for forstyrrelser fra andre nettverk. Det er også mye annet som kjører på 2.4GHz som kan forstyrre, blant annet trådløse ringeklokker, Xbox-kontrollere osv. Dataoverføring lokalt går også raskere.

 

Ulemper: 5GHz har dårligere rekkevidde og det er ikke alle enheter som kan koble seg til. Eldre laptoper for eksempel får ikke engang opp 5GHz-nettverk i listen over tilgjengelige nettverk.

Lenke til kommentar

TMB: Fordi det er forskjell på å spørre om hjelp til enkelte ting, og det å bli fôra med teskje på ting som er spurt om og forklart maaaange ganger tidligere....

 

Denne tråden er et veldig godt eksempel på hva jeg mener og hva jeg har sagt...

 

 

 

Jeg har prøvd å søke på forumet, og på google, men sliter litt med å finne et forståelig svar..

 

Sånn skal det gjøres! Det er lov og det går ann å gjøre en liiiiiten egeninnsats, før man ber om å få alt lagt oppi henda... That's the point! ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...