Gå til innhold

Tips til fantasy bøker ala Skyggejegeren/house of night.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg lurer på om dere har noen tips til fantasy bøker ? jeg har lest skyggejegeren serein og den syns jeg var kjempe bra så tenker noe i den dur eller lignende house of night :)

I sånn halvveis rangert rekkefølge (delvis):

  1. The Gentleman Bastard Sequence - Scott Lynch. Scam-artister i middelalder-setting. Fantastisk skrevet. Tre bøker er ute hittil, den første er The Lies of Locke Lamora.
  2. The Kingkiller Chronicle - Patrick Rothfuss. To av tre bøker er ute nå. Vær obs på at disse kan være vonde å legge fra seg, selv halv fire på natta. Den første er The Name of the Wind.
  3. The Way of Kings - Brandon Sanderson. Første boka i en serie (#2 kommer i mars eller noe), ser ut til å bli, uh, episk. Egentlig så er alt av Sanderson bra, spesielt de senere bøkene hans. Stadig bedre bøker.
  4. The Dresden Files - Jim Butcher. Urban fantasy på sitt beste. Noir detektiv møter badass Harry Potter. 15 bøker ute hittil, av planlagte noen-og-tyve, for så å avslutte med en "apokalyptisk trilogi" (fordi alle elsker det). Bøkene blir også bedre etter hvert - den første heter Storm Front.
  5. Tales of the Malazan Book of the Fallen - Steven Erikson & Ian C. Esslemont. Episk med stor E. Mange, store og veldig intrikate bøker. Det tar tid å henge med i handlinga, og bøkene veves inn i hverandre på til tider lite kronologiske måter. Kan nesten bli filosofisk til tider. Gardens of the Moon er første boka.
  6. The Demon Cycle - Peter V. Brett. Skikkelige godsaker det her. Fantasy, hvor demoner har tatt over natten. Blander også inn litt hvordan forskjellige kulturer krasjer med hverandre. Første boka er The Warded Man/The Painted Man (forskjellige titler i UK og US).
  7. The Night Angel Trilogy - Brent Weeks. Litt mer klassisk fantasy. Ikke så tung som noen av de over her (*kremt* Malazan *kremt*), men til tider litt mørk. Om en fattiggutt som blir leiemorder.
  8. Temeraire - Naomi Novik. Intelligente drager i Napoleonskrigen. Mer trenger man ikke si.
  9. The Dragon Age - James Maxey. En setting hvor drager dominerer mennesker. Første boka heter Bitterwood.
  10. The First Law - Joe Abercrombie. Etter å ha lest disse bøkene så er plutselig ikke Game of Thrones (ASoIaF) så veldig brutalt allikevel... Den første boka heter The Blade Itself. Brutalt, men bra.

I tillegg så er det jo mer klassiske fantasyforfattere som Terry Brooks, Raymond E. Feist, Robert Jordan og lignende som det så absolutt er verdt å lese. Hvis man også inkluderer sci-fi så vil jeg anbefale alt av forfattere som Peter F. Hamilton, Orson Scott Card (Ender's Game - var akkurat på kino) og Richard Morgan. Første og siste kan dog være noe, uh... vel, ikke tilpasset små barn, på alle måter.

 

Da burde du ha noe å sette fingra i. Håper du liker å lese på engelsk.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ikke så ille liste det lemlekk, men nummer 6 kan godt droppes etter den håpløst dårlige 3. boken. Nå har ikke trådstarteren fortalt noe om hva h*n ønsker men skyter inn et par til forslag:
The broken Empire - Mark Lawrence. Gritty

Dresdencrack aka The Dresden files.

Det meste av Guy Gavriel Kay. Lite magi og satt til noe som minner veldig om virkelige plasser/hendelser

Lenke til kommentar

Ikke så ille liste det lemlekk, men nummer 6 kan godt droppes etter den håpløst dårlige 3. boken. Nå har ikke trådstarteren fortalt noe om hva h*n ønsker men skyter inn et par til forslag:

The broken Empire - Mark Lawrence. Gritty

Dresdencrack aka The Dresden files.

Det meste av Guy Gavriel Kay. Lite magi og satt til noe som minner veldig om virkelige plasser/hendelser

Imlekk. Ingen 'e' mellom den store i'en og m'en.

 

Mark Lawrence, fantastisk fyr! Har tredje boka liggende et sted, og skal starte på den snart! Siden du lister opp Kay sammen med de andre to der må man vel nesten sjekke han ut. Nyeste Dresden, Skin Game, kommer i mai - alt for lenge til...

Lenke til kommentar

GGK har det vakreste språket jeg har lest. Anbefaler the Sarantine Mosaic som startplass.

Nice! Takk for tipset, skal plukke den opp neste gang jeg er på Outland.

 

Crap, den lista fikk meg til å huske at jeg har glemt å lese nyeste Gentlemen Bastards-boka.

Shame!

 

Den er knallbra! Selv om jeg må innrømme at jeg ennå ikke har fullført den - blir så nostalgisk, så sparer de siste 100 sidene til jeg virkelig skal kose meg en kveld.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...