Gå til innhold

Hva er bra trening for skoliose?


Anbefalte innlegg

Heisann :)

Etter å ha vært plaget i rygg i en lange perioder, fikk jeg undersøkt det å bekreftet svak skoliose, og musklene som går langs ryggraden har blitt veldig ujevne. Noen som har vært plaget med dette å vet hva som kan hjelpe? Burde nok gå til fysioterapeut, men tenkte å høre litt først hva folk har gjort tidligere, hjertelig takk for all respons :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har INGEN kompetanse på området eller noen som helst erfaring med ryggskader.

Men jeg har en erfaring.

 

Jeg har spilt mye data før, og merka at jeg hadde tendenser til å stå på en fot eller å ha særs drøy krum holdning når jeg sto.

Etter at jeg begynte å trene, og da spesielt markløft så har "dataryggen" min dratt seg til der den skal være. En normal rygg.

 

Trening er løsninga for mange ting, gjør som forrige taler og snakk med en profesjonell.

 

Lykke til :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vil tro at alle øvelser som gir en balanserte belastning på ryggen (knebøy, markløft o.l.) vil være bra for skoliose, men vet lite jeg og. Bare som en liten anekdote kan jeg nevne at en av tidenes beste styrkeløftere hadde ganske kraftig skoliose, søker du opp Lamar Gant så kan du jo selv se.

Lenke til kommentar

Som en over her har jeg ikke kompetanse på området, men har selv hatt en litt dårlig rygg til tross for lav alder.

 

Men har merket mye forbedring etter at jeg begynte å trene magemusklene, samt kjernemusklaturen.

 

Før kunne jeg løfte noe relativt enkelt og ha skikkelig vondt i ryggen i en uke, hvis jeg løftet litt feil. Etter å ha trent litt merker jeg mye mer balanse, styrke og kontroll, og det skal mer til før jeg får vondt i ryggen.

 

Men noe du skal unngå er situps. Det er mange andre gode ting som planken, sideplanken, dynamisk planke (hvor du flytter vekter med hendene fra høyre til venstre), og noen diverse øvelser du kan se her:

Jeg har fulgt denne, og føler den er ganske effektiv. Nå bruker jeg vekter i samme øvelsene fordi det blir for lett. :) Ikke helt sikker på om det er bra for ryggen da, så ikke ta det som et godt råd. Gjør øvelsene uten vekter og du vil nok se fremgang.

 

 

Når det er sagt kan jeg ikke uttale meg om hvor mye trening man skal gjøre med skoliose, men tror at den beste måten er å trene kjernemusklaturen.

 

Denne artikkelen kan nok være relevant: http://fitnessbloggen.no/riktig-trening-av-kjernemuskulaturen/

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg har skoliose. Nå er jeg 31 og kan ikke rette det ut, hvis du er under 20 år GÅ TIL SPESIALIST!!! Han skal fikse det så det blir rett! (med masasje og spesial øvelser). Jeg ville betalt nå hva som helst for å reise 15 år tilbake i tid og fortelle til meg sjøl : gå til spesialist din idiot!

 

Men jeg kan ikke reise tilbake i tid! ... siden jeg begynte å trene med markløft, knebøy og andre basis øvelsene har alle plagene i ryggen forsvunnet. Når trener jeg 3 ganger i uken styrke, og med en desk jobb og mye student lesing ved siden av opplever jeg ingen plager i ryggen lenger.

 

Men dra til spesialist først!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...