Jump to content

xTheImp

Medlemmer
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 :)
 1. Jeg prøvde å unngå dette så lenge jeg kunne ved å starte å svare, for deretter å heller trykke på "min oversikt". Til slutt gikk ikke dette lenger, fikk brev i posten om at hvis jeg ikke svarte ville jeg ikke kunne bruke bankfunksjonene. Synes helt ærlig de spørsmålene tar det alt for langt - de har ingenting med det å gjøre. Så jeg svarte på spørsmålene - men litt tilfeldig. Det kan jo hende jeg får et innskudd fra utlandet over 100k, fortsatt lenge igjen av året. Ville primært også se hva som skjedde. Fikk deretter en telefon fra banken, som lurte litt på noen av svarene mine. Jeg fikk sagt mitt om hva jeg mente om spørsmålene, men forholdt meg hyggelig. Er jo ikke vedkommende som ringer sin feil. Allikevel bemerker jeg meg at Sbanken spør om mye mindre - da er det lettere å svare.
 2. Takk for flere gode svar. Da er det ikke så svart og hvitt som jeg trodde det var, og jeg bruker ikke noe mer energi på dette. Fikk et lengre svar om kantinen fra en høyere oppe i organisasjonen om hvorfor de innfører dette, og det er greit nok.
 3. Takk for svar. krikkert: Jeg respekterer din kunnskap om juss, men jeg stiller meg fortsatt usikker etter ditt svar. Kan da kantinen nekte å selge meg mat på bakgrunn av at jeg vil betale med kontanter? Gjelder det samme da en dagligvarebutikk som kiwi f.eks.? Kontraheringsplikten gjelder vel ikke, siden eksempler hvor den veier tyngre enn avtalefrihet er ved elektrisk energi og medisin. Mat i en kantine er ikke like viktig, men kanskje mat fra en dagligvarehandel hvis alle begynte med kontantfrie butikker på likt før en lovendring. Jeg ser fortsatt ikke noe konkret som sier at en bedrift kan nekte å inngå en avtale på bakgrunn av at de ikke vil ta imot et tvungent betalingsmiddel. Tolkningsuttalelsen jeg linket til snakker om forretningssted, og ikke hovedforretningssted. Er en ganske tydelig forskjell der. Kajac linket også til en artikkel hvor Son Spa Hotell fortsatt må ta imot kontanter selv om de har blitt kontantløse.
 4. Hei På intranettet på jobben ble det mandag publisert en nyhet om at personalkantinen fra og med neste mandag blir kontantløse. Dvs. det ikke lenger vil være mulig å betale med kontanter. Betaling vil kun være mulig med Visa, Mastercard og Vipps. Det jeg lurer på er lovligheten rundt dette. Jeg prøvde å google litt, men fant ikke noe konkret svar på om dette er lovlig. Mest meninger om at "ja, det er lov" eller "nei, det er ikke lov". I følge loven så: § 38. Oppgjørsmåte (1) Betaling kan foretas ved overføring av beløpet til mottakerens konto med mindre annet er avtalt eller mottakeren har bedt utbetaling med kontanter. (2) Mottakeren kan gi nærmere anvisning om betalingsmåten, dersom dette ikke medfører vesentlig merutgift eller andre ulemper for betaleren. (3) En forbruker har alltid rett til å foreta oppgjør med tvungne betalingsmidler hos betalingsmottakeren. § 14: Tvungent betalingsmiddel Bankens sedler og mynter er tvungent betalingsmiddel i Norge. I denne tolkningsuttalelsen fra 2013 til forbrukerrådet vurderes 38 tredje ledd mot annet ledd. Jorge Jensen i Forbrukerrådet mener da at de myket opp reglene med tvungent betalingsmiddel. Jeg antar han refererer til samme uttalelse. Jeg leser ikke uttalelsen slik han gjør. Det er snakk om at det fortsatt må gis adgang til kontant betaling på betalingsmottakerens forretningssted, men ikke ethvert sted tjenesten ytes. F.eks. transport. Men ikke at loven myknes opp for alle. Spørsmålet er da altså om kantinen har ryggdekning i loven til å gå over til kontantløs betaling? Dette er ikke en diskusjon om et kontantløst samfunn. Jeg vil ikke gi for mange detaljer om arbeidsstedet, men kantinen betjener flere hundre ansatte, og den er også tilgjengelig for offentligheten i den korte perioden den er åpen. Jeg har sendt en mail til kantinen om dette også, for å se hva de sier. Jeg vet ikke om de selv har tatt denne avgjørelsen, eller om det er noen ved mitt arbeidssted som har gjort det.
 5. For meg har det null å si om hovedkarakteren er mann eller kvinne. Det er historien og spillet som betyr noe. Koser meg like mye med Lara Croft som med Nathan Drake.Får dårlig smak i munnen når man skal drive å presse inn politikk i spillene.
 6. Ett av få spill jeg virkelig gleder meg til:D Blir vel å kjøpe til fullpris for en gangs skyld.
 7. Hva er vitsen, spillet er ikke så gammelt. Kanskje jeg er i mindretall, men foretrekker å spille nye, andre spill enn å spille et spill jeg har spilt ferdig. Men hvis folk kjøper det så skal ikke jeg være noe hinder.
 8. Uansett hvor tomme drapstrusler er burde det få konsekvenser for vedkommende. Hadde det bare vært mulig å hindre dem fra å få tilgang til spillet.
 9. Etter å ha lest anmeldelsen synes 4/10 å være for høyt. Hvis 5/10 er et OK spill, burde det her vært lavere. Hvor dårlig må det være for å få 3 eller 2?!
 10. Paragon har blitt mitt nye go-to-spill siden mars, og må si at spillet så langt er fantastisk bra! De slipper ut en ny hero hver tredje uke, og kommer gjevnlig med oppdateringer. De har fortsatt endel å jobbe med når det gjelder balanserte kamper, men det kommer nok på plass etterhvert.
 11. MÅ du ha bærbar, eller er stasjonær en mulighet? Ville heller gått for det hvis du kan.
 12. Ja, det er trist å se hvordan disse stakkars flyktningene ødelegger vårt land og kultur. Det er områder i Stockholm hvor ambulansepersonell ikke kjører uten politieskorte, det er områder der hvor politiet ikke kjører inn alene, fordi hvis de er borte fra patruljebilen er det mulig de kommer tilbake og dekkene er punktert, rutene knust. Det er foreslått og ønsket av ambulansepersonell skal begynne med skuddsikre vester i visse områder. Dette er en direkte konsekvens av ikke-vestlige muslimske immigranter. Dette er ikke ønskelig.
 13. Nesten alt av gaming pcer på finn er helt latterlig priset. Gjerne med standardtitler som "Extreme Gaming PC!", drar alt av spill på ultra osv.. litt synd med den trenden. Ser på svenske sider kan man finne ganske gode tilbud på brukte pcer, pc-deler.
 14. Tror jeg har fått all den hjelp jeg var ute etter, tusen takk! Det får bli som det blir, litt av moroa med å bygge er å ta noen valg selv, også lærer jeg av det.
×
×
 • Create New...