Gå til innhold

Sende fra Usa til Norge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, det kan de. Du risikerer da å måtte dokumentere verdien på sendingen og betale MVA og fortollingsgebyr. Hvis pakka er merket med for lav verdi (grensa for fortolling av gaver er på 1000,- kr), kan det vel (i teorien) medføre ytterligere reaksjoner også.

 

Glemte forresten nevne at gebyret jeg brukte er postens. Du kan risikere at andre firmaer som UPS , DHL osv tar seg mer betalt.

Endret av teitur
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-182691

Man sender bare med posten aldri noe annet. USPS, ikke UPS. Send som gave, få ham til å ta den ut av pakken og legge inn personlige data, slik at den sendes som om den ble kjøpt i norge. Men du sendte den til ham for reasons unknown.

Lenke til kommentar

Høyeste verdien en "gave" kan ha er 1000 kr før moms "må" betales.

Dersom pakken merkes med gift 900kr og blir skadet i posten dekker forsikring maks 900kr.

Det er en sannsynlighet for at pakken blir åpnet/kontrollert på norsk side. Posten/tollere har nok god oversikt over hvordan en iPhone ser ut på røntgen, og verdien av slike, så sannsynlighet for at den blir stoppet er nok passe stor. Da Må du dokumentere at prisen er lavere enn 1000 kr, alternativt betale 25% moms og fortollingsgebyr. Usikker på hva som skjer med avsender. Er det et selskap som merker med for lav pris kan føderale myndigheter i USA utstede kjempebøter til selskapet for ulovlig deklarering og brudd på internasjonale handelsregler.

 

Enkleste er å vente til han kommer hjem på ferie, da går det uten problemer. Alternativt kan du prøve deg på en spansk en og si du glemte den da du var på ferie sist, eller at han tok den med seg til USA etter juleferien ved en feil.. Er du frekk nok kan det tenkes du klarer å lure tollere :)

Endret av newman221
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...