Gå til innhold

Test: Das Keyboard Model S Professional


Anbefalte innlegg

Den gamle, svarte, Dell-tastaturen, som man også finner på skoler, er den beste. Den lagger knapt lyd, og er en helt ordinær og fin mekanisk tastatur (nå er alle mekaniske tastaturer praktisk talt like, så lyd er den største faktoren).

 

Og den koster rundt 100 kroner og?

 

Liker også Dell-tastaturene, men de er rubber-dome. Uansett, det tastaturet du føler deg mest vel med er det beste. Det finnes altså tastatur som mest antakelig vil overgå Dells, men dette er en smakssak for brukeren.

Forskjellene er flere. Et mekanisk er mye tyngre. Det er stivere og du kjøper dem etter grad av trykk du ønsker å øve på tastene. Noen trykker hardt og noen ønsker kun svak motstand. Tegnet du skriver oppfatte av tastaturet på veg ned i trykket, ikke først når du når bånn som med Dells tastaturer. Igjen, dette er en smakssak og man kan venne seg til det meste.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De med flate taster, som er helt jævlig å bruke.

 

 

Det er vel det som er det viktige, er det ikke? Vertfall for meg, så er det gode i mekaniske tastaturet nettopp det at knappene er store og går opp, i motsetning til de andre.

Nå pleier man ikke vanligvis å definere rubberdome som mekaniske, eller man kan si at "mekanisk" ekskluderer rubber dome og membran.

 

Dette er Dell L100 åpnet:

http://deskthority.net/wiki/File:Dell_L100_--_opened,_3.jpg

Gummimatten og membranene viser til at dette er rubber dome.

 

Mens dette er innsiden av et mekanisk tastatur:

http://monda.hu/2009/05/11/das-keyboard-disassembly-and-analysis/

Ingen gummimatte eller membraner, derimot separate switcher for hver tast loddet på et kretskort.

 

Når det kommer til "feeling" vil dette også være forskjellig mellom mekaniske tastaturer avhengig av hvilke switcher som benyttes. Jeg har Das Keyboard som linket til ovenfor med MX Blue-switcher som har et skarpt knepp mitt i føringen der tasten registreres, eller taktil feedback. MX Black som jeg så vidt har prøvd har en helt lineær føring, dvs at den ikke gir feedback når tasten registreres. Et rubber dome kan ha noe som minner om taktil feedback, men det registrerer ikke før tasten har nådd bunnen.

 

Grunnen til at L100 ikke koster mer enn en hundrings er som du ser i bildet at det er veldig enkelt bygd opp, mens et mekanisk tastatur har over 100 separate brytere til 4-5 kroner stykket.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...