Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Ustabilt og tregt nett


Anbefalte innlegg

Har igjennom de 3 årene jeg har bodd her hatt dårlig nett. Har prøvd telenor, nextgentel, og har nå homenet. Tenkte at når nettet skal være dårlig kan jeg ta det billigste uansett.

 

Men alle disse 3 bedriftene har lovet en hastighet tett oppi 13 Mbit/s. Har aldri hatt over 7 Mbit/s.

 

Mesteparten av tiden er nettet 3 til 4Mbit/s. Når jeg ringer inn da fikser de noe, og hastigheten går opp til 6 til 7 Mbit/s. Men det tar bare 2-3 uker igjen før det er tilbake på 3-4Mbit/s. Huset er fra 2003, og kabelen går igjennom bakken.

 

Spm er hva tror dere egentlig skyldes dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kobberet ute i nettet er mest antagelig for dårlig, enten via støy eller for liten kvadrat på kablene hele eller deler av veien, eller rett og slett for lang linje. Det at du opplever at de "fikser" hastigheten en liten stund er rett og slett at de justerer så modemet bruker lavere støymarginer, men etter en liten stund finner modemet ditt ut at dette er ustabilt, og setter tilbake til den stabile hastigheten, det KAN være kablen inn til huset eller noe i huset også, men mest sannsynligvis er det Telenor sitt nett (og JA, absolutt alle du har hatt nett ifra går på de SAMME kablene fra sentralen, kan til og med være de har samme utstyr på sentralen)

 

Hilsen telemontør

Endret av xFrEaKx
Lenke til kommentar

regner med du har spurt selskapet du nå har om å sende ut montør for feilretting? kan jo være så enkelt som å bytte par i kabel, noen plasser så er det faktisk både nye å gamle kabler, at det kan hjelpe å bytte til en evt. nyere kabel (det skjer dog bare vist ett området har fått utvidet kapasitet siden det opprinnelig ble bygget), men selv om kapax sier 0,6 kabel så trenger ikke det stemme i virkligheten, før internett ble en "ting" så hendte det desverre stadig vekk att 0,6 kabler ble skjøtt med stumper av 0,4kabel ved f.eks graveskade, og da kan man nesten regne hele kablen som 0,4kabel grunnet reflekser/støy som oppstår i skjøten

 

men noen plasser så er det rett og slett for stor fyllingsgrad i kabel, som vil si at så og si alle par'ene i kabelen er brukt og disse støyer også mot hverandre igjen, så har man jo sef støy fra høyspentlinjer om de tilfeldigvis ligger i nærheten av samme grøft (om det er bakkenett), jordfeil fra høyspent kan lage problemer (ikke nødvendigvis så enkelt å oppdage)

 

er veldig mye som kan påvirke xdsl linjer, men spør om å få en montør ut til å feilrette på linjen vist det ikke allerede har vært det, er desverre ikke alt som kan fikses innenfor hva som er økonomisk forsvarlig (telenettet er jo egentlig ikke bygd ut for bredbånd, bare telefon, bredbåndet har jo kommet i ettertid, derfor ikke støy/kabelstørrelse hadde så mye å si før når det ble utbygd)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det har vært montører flere ganger å sett på det, senest 2 uker siden da jeg mistet nettet. Etter denne feilen var fikset var nettet mye raskere enn det, det var før nettet ble borte. Kan dette tyde på at det er der problemet befinner seg?

Btw. Takk for raske svar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...