Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Behandlingstid hos lånekassen


Anaio

Anbefalte innlegg

Er det noen forskrifter eller reguleringer på dette? Er i min tolvte uke på søknad om ekstrastipend for studenter som ikke kan arbeide ved siden av studiene grunnet nedsatt funksjonsevne - og det er usikkert om jeg i det hele tatt får pengene i løpet av semesteret. Lånekassen har pushet fristen hver gang. Økonomien går rundt utelukkende fordi samboeren har jobb. Uansett er det veldig kjipt å leve så utrolig stramt - selv om det forhåpentligvis kommer en stor etterbetaling. Det er nesten fristende å gå tilbake til NAV om jeg må gjennom det her hvert jævla år, for det går mer utover livskvalitet enn man skulle tro. (Ja, jeg er ironisk, men samtidig ikke).

Endret av Anaio
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her blir det vel først og fremst forvaltningsloven som styrer:

 

§ 11 a. (saksbehandlingstid, foreløpig svar).

Forvaltningsorganet skal forberede og avgjøre saken uten ugrunnet opphold.

Dersom det må ventes at det vil ta uforholdsmessig lang tid før en henvendelse kan besvares, skal det forvaltningsorganet som mottok henvendelsen, snarest mulig gi et foreløpig svar. I svaret skal det gjøres rede for grunnen til at henvendelsen ikke kan behandles tidligere, og såvidt mulig angis når svar kan ventes. Foreløpig svar kan unnlates dersom det må anses som åpenbart unødvendig.

I saker som gjelder enkeltvedtak, skal det gis foreløpig svar etter annet ledd dersom en henvendelse ikke kan besvares i løpet av en måned etter at den er mottatt.

Så i utangspunktet ingen fastsatt maksimumsfrist, men man kan likevel hevde at loven har blitt brutt i første ledd angående "uten ugrunnet opphold" hvis det ikke er noen god grunn til at saken skal ta så lang tid å avgjøre. Noen saker er det naturlig at tar lang tid (som når UDI skal avgjøre status til flyktninger uten verifiserbare dokumenter), mens andre kan sies å bryte loven om de tar noe særlig mer enn 3 uker (som en ordinær søknad til lånekassen i en ukomplisert sak). Hva som gjelder i din sak kan jeg ikke si.

Du vil også ha krav på et midlertidig svar, men om det er vits å mase om er et annet spørsmål. Det vil neppe hjelpe deg så mye i denne saken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...